background image
 
*
08/10/18   //
1e ronde Hoofdklasse: SG The Hague Swimming op kop met grote voorsprong (update correctie en uitslagen)
De selectie van de startgemeenschap The Hague Swimming heeft in de eerste ronde van de zwemcompetitie een enorme dreun uitgedeeld aan de gevestigde orde. Met een voorsprong van 90 seconden werd De Dolfijn naar de tweede plaats ...
08/10/18 // Competitie, Nieuws

03/05/18   //
Nabeschouwing derde ronde studenten zwemcompetitie in Eindhoven
Terwijl de rest van Nederland nog aan het nagenieten of aan het bijkomen was van Koningsdag, reisden studentenzwemmers af naar Eindhoven voor de derde ronde van de studenten zwemcompetitie. Ditmaal vond er geen preborrel plaats en dus startte ied...
03/05/18 // Competitie, KNZB, Nieuws

25/04/18   //
"Het was een mooie slotwedstrijd zaterdagmiddag 21 april in het Sloterparkbad van Amsterdam”, dat heb ik kunnen opmaken uit de enthousiaste reacties. Eigenlijk is er geen betere plek te vinden voor zo’n finale wedstrijd. Ee...
25/04/18 // Competitie, KNZB, Nieuws
20/03/18   //
Dat PSV opnieuw voor de landstitel gaat, komt niet onverwacht. De Eindhovense formatie was in de vierde ronde van de zwemcompetitie oppermachtig. Het gebeurde in een rechtstreekse wedstrijd met vijf andere ploegen uit de top zes van de hoofdklasse in Zwemcentrum Rotterdam, waar ZPC Amersfoort organiseerde omdat het eigen home, het Sportfondsenbad in Amersfoort niet meer wedstrijd waardig is. De Dolfijn en VZC handhaafden zich op de tweede en derde positie. In de aanloop naar de finale staat VZC op punten tweede.
20/03/18 // Competitie, KNZB, Nieuws

Overzicht:

04/02/18
Complete eindstanden derde competitieronde, vergelijkende uitslagen; promotiespanning in A-klasse
De derde ronde van de verenigingszwemcompetitie bevatte enkele puntenvretende onderdelen, terwijl de opstellingen soms gewijzigd moesten worden door de toeslaande griepgolf. Op het eerste gezicht had het nog geen enorme invloed op de gang van zaken.Ook niet het feit dat de NTC-zwemmers, die inmiddels zijn gearriveerd voor een stage in het Midden Oosten ofwel de oliestaat Oman, ontbraken.
04/02/18 // Competitie, KNZB, Nieuws
14/01/18
Nieuwe indeling moet zwemcompetitie dynamischer en spannender maken; vergelijkende uitslagen+stand hoofdklasse  (2e update)
De verenigingszwemcompetitie van dit seizoen loopt vooruit op de nieuwe indelingen in het komende seizoen. De promotie/degradatie regeling voor het huidige seizoen is vastgesteld om te werken naar een meer dynamische zwemcompetitie, promotie/degradatie makkelijker te maken en meer spanning in de competitie te brengen. Dit is het resultaat gesprekken bij de KNZB+ trainersdag afgelopen jaar en onlangs gehouden overleg met regiozwemcommissies.
14/01/18 // Competitie, KNZB, Nieuws
26/10/17
De Golfbreker met overmacht winnaar bij de aftrap Studenten Zwemcompetitie
Afgelopen weekend vond in Utrecht de aftrap van het nieuwe seizoen van de studenten zwemcompetitie (NSZK) plaats. Het weekend startte met een diner voor alle besturen en een pre-borrel om goed in de stemming te komen. Zaterdag was zwembad De Krommerijn (50m) het toneel voor maar liefst 440 zwemmers uit alle studentensteden. Dit seizoen zijn dat maar liefst twaalf verenigingen, want Avalon uit Tilburg heeft vanaf nu naast waterpolo- ook een (prille) zwemafdeling!
26/10/17 // Competitie, KNZB, Nieuws
26/06/17
Enerverende competitie afsluiting met PSV vierde landstitel op rij. Dedemvaart AC promoveert (update)
"Wat was vanmiddag een fantastische afsluiting van dit seizoen, mooie prestaties en een geweldige sfeer! Dit leverde een mooie derde plek op in de hoofdklasse competitie achter PSV Eindhoven en De Dolfijn Amsterdam #topprestatie #trots #DeDinkel #Denekamp." Duidelijker kon de finalewedstrijd van de Hoofdklasse competitie niet omschreven worden.
26/06/17 // Competitie, KNZB, Nieuws
12/03/17
PSV stelt orde op zaken in vierde competitieronde en laat De Dolfijn spartelen
In de vierde ronde van de hoofdklasse competitie heeft PSV orde op zaken gesteld. De titelverdediger liet in een rechtstreekse confrontatie met De Dolfijn niets over van de Amsterdammers. Het verschil bedroeg na de laatste estafette maar liefs 142,37 punten. Omdat de hoofdstedelijke formatie in de vierde wedstrijdreeks niet alleen PSV, maar ook VZC en De Dinkel vóór moest laten gaan werd er met het oog op de finale ook nog flink puntenverlies geleden.
12/03/17 // Competitie, KNZB, Nieuws
13/02/17
Hoofdklasse competitie: Spanning terug na winst van De Dolfijn en terugval van PSV
De spanning is terug in de hoofdklasse van zwemcompetitie 2016/2017. In het algemeen klassement reduceerde De Dolfijn de achterstand op koploper PSV tot 19 seconden De Amsterdammers kwamen in de derde ronde op volle oorlogssterkte aan de start. Niet alleen met de eigen selectie, maar ook met steun van RTC- en NTC-zwemmers. PSV daarentegen kon niet beschikken over die groep.
13/02/17 // Competitie, KNZB, Nieuws
23/10/16
A.S.Z.V. SPONS op kop na eerste ronde Studenten zwemcompetitie
Zaterdag 15 oktober vond de eerste ronde van de Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie plaats in zwembad de Peppel in Ede. Studentenzwemvereniging Aquifer uit Wageningen organiseerde deze eerste van de vier competitiewedstrijden. Het programma bestond zoals van oudsher uit de 200 meter wisselslag en de 50 en 100 meters van alle slagen met dit keer de 200 meter vlinder in plaats van de 100 meter vlinder.
23/10/16 // Competitie, Nieuws
02/10/16
PSV heeft zijn eerste slag al geslagen bij de start van de competitie. Snelle schoolslag Kim Busch
Veel verenigingen hebben de zaterdag aangegrepen om de eerste ronde van de competitie te zwemmen. In de hoofdklasse sloeg PSV al een flink gat (112,65 punten) met ZPC Amersfoort, zondag nestelde De Dolfijn zich tussen deze twee (officieus). In Veenendaal bevestigde Kim Busch met 1.08.32 haar kwaliteit op de 100m schoolslag en staat daarmee achtste op de eeuwige ranglijst.
02/10/16 // Competitie, KNZB, Nieuws