background image
 
*
24/12/19   //
WRs voor vier para-zwemmers en zeer jonge Suzie Pellis veelvuldig op podium
Ze is geboren in 2007 en moest het opnemen tegen veel oudere zwemsters, maar dat weerhield Suzie Pellis er niet van om ook tijdens het NK voor senioren vaak op het podium te verschijnen. Vorige week was het, tijdens de NJJK, al zeer regelmatig pri...
24/12/19 // IPC, KNZB, Nieuws

18/12/19   //
Huidige stand van zaken: negen para-zwemmers gekwalificeerd voor Tokyo
Negen para-zwemmers gekwalificeerd voor Tokyo Op basis van de resultaten van het WK in Londen hebben zich drie dames en zes heren geplaatst voor de Paralympische Spelen van Tokyo. Dames Liesette Bruinsma (S11 / SB11 / SM11): 50 v...
18/12/19 // IPC, KNZB, Nieuws

09/09/19   //
In samenwerking met Chantal Boonacker houdt Zwemkroniek je op de hoogte van het reilen en zeilen van de Nederlandse ploeg in het Olympic Aquatic Centre in Londen.Dag 7 finales: Goud Rogier Dorsman en Liesette Bruinsma op de slotdag van WKDe slotdag ...
09/09/19 // IPC, KNZB, Nieuws
05/07/17   //
Met maar liefst twintig zwemmers is een Nederlandse delegatie prominent aanwezig in Berlijn. Het team neemt deel aan de vijfde en tevens laatste editie van de World Para Swimming World Series 2017. Voor de Nederlandse ploeg is het de tweede wedstrijd van de World Series. Een klein deel van de ploeg stond in maart in Kopenhagen op het startblok, maar voor het grootste deel van de ploeg is dit de eerste kennismaking met deze nieuwe wedstrijdserie.
05/07/17 // IPC, KNZB, Nieuws

Overzicht:

19/06/17
Ilona Venema en Bas Takken beste para-zwemmers tijdens NJJK
Van de 25 para-zwemmers gingen er afgelopen weekend dertien met n of meerdere medailles naar huis. Bij de jongens won Duncan van Haaren de meeste medailles (8: 4 goud, 3 zilver, 1 brons). Bij de meisjes was Inge Belfor de zwemster die met de zwaarste tas naar huis ging. Zij won maar liefst acht medailles (5 zilver, 3 brons).
19/06/17 // IPC, Nieuws
16/04/17
Swim Cup Eindhoven, para-zwemmen: Tien zwemmers naar WK in Mexico City
De Swim Cup in Eindhoven was het laatste toernooi waar zwemmers een gooi konden doen naar een ticket voor de WK Para-zwemmen in Mexico. Acht zwemmers tikten aan in een tijd onder de benodigde limiet. Liesette Bruinsma vestigde een WR op de 200 vrij S11. Bas Takken (2) en Cleo Keijzer brachten Europese records op hun naam.
16/04/17 // IPC, KNZB, Nieuws
05/04/17
Voorbeschouwing Swim Cup Eindhoven: Al elf kandidaten voor IPC WK Mexico
Na afloop van het eerste kwalificatiemoment in Den Haag staat de teller van potentile Mexicogangers op 11. Van deze groep zal Olivier van der Voort niet in Eindhoven aan de start verschijnen. De winnaar van het zilver op de 100 rug S10 in Rio is vorige week geopereerd aan een blindedarmontsteking en moet daarvan eerst herstellen.
05/04/17 // IPC, KNZB, Nieuws
05/03/17
Swim Cup Den Haag: Al tien kandidaten voor IPC WK Mexico, WR Evers en Bruinsma, ER Van Haaren en Keijzer
Op vrijdag zwommen vier para-zwemmers limieten voor de IPC WK die van 30 september 6 oktober plaatsvinden in Mexico Stad. Marc Evers, Lisette Teunissen, Michael Schoenmaker en Liesette Bruinsma, allen winnaars van minimaal n medaille in Rio, waren de eerste zwemmers die hun naam op de keuzelijst van de para-bondscoaches wisten te zetten.
05/03/17 // IPC, KNZB, Nieuws
01/03/17
Swim Cup Den Haag: IPC zwemmers aan de slag met kwalificatie eisen WK Mexico City
Na de zeer succesvolle Paralympische Spelen in Rio begint voor de nationale selectie para-zwemmen de #TourToTokyo in het Hofbad. De Swim Cup in Den Haag (3-5 maart) is het eerste kwalificatietoernooi voor het IPC WK die van 30 september 6 oktober plaatsvindt in Mexico Stad. Het tweede en laatste kwalificatiemoment vindt plaats van 6-9 april tijdens de Swim Cup in Eindhoven.
01/03/17 // IPC, KNZB, Nieuws
01/02/17
NJJK kb Eindhoven: GOUD voor Bas Takken bij valide jeugd; 7 IPC NR's Rogier Dorsman
In Eindhoven klommen afgelopen weekend twaalf meisjes en elf jongens op het startblok tijdens de Paralympische series en finales. Het was een mooie mix van junioren 1 tot en met jeugd 2 en van debutanten tot finalisten (Sanne Hofman, Bas Takken) en zelfs een medaillewinnaar (Duncan van Haaren) van de Paralympische Spelen van afgelopen zomer.
01/02/17 // IPC, KNZB, Nieuws
05/12/16
Ook Martinez Cup 2016 is weer een wedstrijd met veel extra's en natuurlijk chocola (corr.)
Een tweedaagse wedstrijd met telkens een sessie van vijf uur. En toch ging vrijwel iedereen na afloop van de Martinez Cup met een voldaan gevoel huiswaarts. Is er een recept voor? Of is het toch dat korte bad, waarin alles zo relaxt is en de wil om alles uit de kast te zwemmen een constante factor? Geen medailles maar chocolade als prijzen voor de snelste drie per onderdeel en een vracht aan persoonlijke records.
05/12/16 // IPC, KNZB, Nieuws
17/09/16
Rio dag 10: Gouden afsluiting  van Marc Evers (met video opname) en brons Marlou van der Kulk op 200 wissel SM14
De Nederlandse ploeg heeft de Paralympische Spelen op gepaste wijze afgesloten met goud voor Marc Evers en brons voor Marlou van der Kulk. Daarnaast konden er een ER voor Lisette Teunissen en een NR voor Thijs van Hofweegen en de herenwisselslagestafetteploeg genoteerd worden.
17/09/16 // IPC, KNZB, Nieuws