background image
 
*

De Dinkel wil topevenement in vernieuwd Dorper Esch


Het sportcomplex "Dorper Eschö in Denekamp wordt op dit moment gerenoveerd en als onderdeel daarvan wordt het oude wedstrijdbad op 22 juni a.s. gesloten. Over een paar maanden zal een nieuw 25 m. - wedstrijdbad met 6 banen en meer ruimte om het bad (inclusief tribune) zijn gerealiseerd.


Zwemclub De Dinkel heeft zich ten doel gesteld in het nieuwe bad jaarlijks een zwemwedstrijd op internationaal niveau te gaan organiseren. Dit jaar moest rekening worden gehouden met de bouwplanning en zodoende zal de 1e internationale DINKEL SWIM MEET, tevens de openingswedstrijd van het nieuwe wedstrijdbad, worden gehouden op zaterdag 30 november a.s.  De wedstrijden beginnen om 9 u. (inzwemmen vanaf 8 u.) en het einde van de wedstrijd is gepland om 18 u. Er wordt een aantrekkelijk wedstrijdprogramma aangeboden en een mooi prijzenpakket. Tijdens deze wedstrijd zullen 50, 100 en 200 m.-nummers worden gezwommen, alsmede 4 x 50 m. estafettes (vrije slag en wisselslag). Op alle 100 m.-nummers zullen senioren- en juniorenfinales worden gezwommen, waarbij geldprijzen beschikbaar worden gesteld voor de seniorenfinales en prijzen in natura voor de juniorenfinales. Ook de beste dames- en herenprestatie en de winnaars van de estafettes zullen worden beloond met een geldprijs. Om het niveau van de wedstrijd te waarborgen, worden er limieten gesteld. Er zal tijdens de wedstrijd elektronische tijdwaarneming worden gebruikt en het nieuwe sportcafé, dat o.a. door De Dinkel wordt geŰxploiteerd, zal de hele dag open zijn. Deze wedstrijd zal bovendien een laatste mogelijkheid zijn om nog limieten te zwemmen voor de NK kortebaan 2019.

Deze 1e DINKEL SWIM MEET moet een opstapje gaan worden voor een meerdaagse internationale wedstrijd in 2020, die dan eind oktober/begin november zal worden gepland. Het is de bedoeling dat hiervoor het wedstrijdprogramma zal worden uitgebreid en dat ook een groot aantal sterke buitenlandse ploegen zal worden uitgenodigd.

Nadat EUREGIO-circuit, Twentecircuit en het Twente Open van de zwemkalender zijn verdwenen, is er in de hele regio een grote behoefte aan niveauwedstrijden. Diverse Hoofdklasse-clubs uit de regio hebben dan ook al toegezegd dat ze de DINKEL SWIM MEET in hun wedstrijdkalender 2019/2020 zullen opnemen en ook enkele Duitse clubs hebben interesse getoond. De organisatie hoopt dat ook veel zwemmers uit de rest van Nederland op zaterdag 30 november a.s. in Denekamp aan de start zullen verschijnen, zodat de 1eDINKEL SWIM MEET al een topwedstrijd gaat worden.

Meer informatie zal binnenkort te vinden zijn op de website www.dedinkel.nl en ge´nteresseerden kunnen zich bij de organisatie melden via het e-mailadres swimmeet@dedinkel.nl.