Nieuws

09 september 2011

Bondscoach Titus Mennen en de jeugdselecties

Bondscoach junioren/jeugd Titus Mennen en de jeugd-selecties
Afgelopen week zijn de namen bekend gemaakt van 11 zwemmers en 18 zwemsters , die zijn opgenomen in drie KNZB jeugdselecties. Daarom een korte toelichting over het samenstellen van de drie groepen en de activiteiten in het komend seizoen.


Titus Mennen in het Dolfinarium in Harderwijk.Foto Martin van Iperen

E.ON Talenten Team (7)
Om voor een plaats in het E.ON-talenten team in aanmerking te komen zijn moet een zwemmer ofwel een A+ tijd hebben gezwommen op een afstand van 100 meter of langer, ofwel minstens twee A-tijden hebben gezwommen op een afstand van minimaal 100 meter.
Voor een zwemmer, die vorig seizoen deel uit maakte van het team, maar dit keer niet voldeed aan de gestelde eisen, geldt de zogenoemde ‘coulance’ regeling. In het tweede jaar moet minimaal één A-tijd worden gezwommen op een afstand van minimaal 100 meter.
Geselecteerd zijn: Rafaëlla van Nee (de Dolfijn), Marieke Tienstra (TriVia), Tessa Vermeulen (de Dolfijn/RTC E.ON-NZA), Janina Beckers (Eurode Kerkrade), Bjorn Scherbeijn (Scheldestroom/RTC Dordrecht), Kyle Stolk (RTC Eiffel Swimmers PSV), Laurent Bams (ZC Eijsden)

Kernploeg Jeugd (12)
Om deel uit te maken van de kernploeg jeugd moet een zwemmer ofwel een A+ tijd hebben gezwommen op een afstand van 100 meter of langer ofwel minstens twee A-tijden hebben gezwommen op een afstand van minimaal 100 meter. Als er sprake is van uitzonderingssituatie dan geldt dit alleen voor zwemmers, die er voor kiezen om bij een RTC te trainen.
Geselecteerd zijn: Esmee Bos (DWK), Esmee Vermeulen (de Dolfijn/E.ON-NZA), Femke Remmits (One Team Swimming), Maaike de Waard (de Zeehond ‘ 73/RTC Dordrecht), Rosa Veerman (WZ&PC/E.ON-NZA), Irene Teufer (de Dolfijn/E.on-NZA), Amy de Langen (de Fuut), Robin Neumann (de Dolfijn/E.ON-NZA), Givenchy Sneekes (ZC Ooievaar), Daniel van der Deen (ZC Borger/RTC Drachten), Lucas Greven (Genker ZV Neptunus, België), Maarten Brzoskowski (RTC Eiffel Swimmers PSV)

Olympic Talent Team (10)
Voor de leden van het Olympic Talent Team zijn de criteria ruimer wat betreft de afstanden. De 50 vrij bijvoorbeeld is belangrijk in de historie van het Nederlandse zwemmen, terwijl eveneens A+ tijden op bijvoorbeeld een ander 50 meter specialisme dan de vrij slag in aanmerking komt in combinatie met een A-tijd op een langere afstand. Zwemmers van deze selectie dienen allen aangesloten te zijn bij een RTC of NTC of uitdrukkelijk hebben aangegeven de overstap te maken naar de structuur. Geselecteerd zijn: Annemarie Worst (Orca/RTC E.ON-NZA), Jovanna Koens (RTC Eiffel Swimmers PSV), Kira Toussaint (de Dolfijn/ RTC E.ON-NZA), Tamara van Vliet (de Columbiaan/RTC E.ON-NZA), Judith Stap (Eiffel Swimmers PSV), Roy Smeenge (TriVia/RTC E.ON-NZA), Jens Bakker (de Dolfijn/RTC E.ON-NZA), Dion Dreesens (NTC Eiffel Swimmers PSV), Mike Marissen (AZ&PC/RTC Drachten), Ferry Weertman (RTC Eiffel Swimmers PSV)

De aftrap
Zaterdag 24 september aanstaande komen de 29 zwemmers van bovengenoemde selecties bij elkaar in Harderwijk, waar zij door Titus Mennen worden ‘bijgepraat’ gedurende een dag vol activiteiten. Daar zijn ook de RTC-zwemmers, die niet in een selectie zijn opgenomen, van de partij plus een twaalftal trainers.

De bondscoach jeugd en junioren maakt bij deze 'aftrap' tevens bekend wat de geselecteerde zwemmers te wachten staat in het komend seizoen. “We streven naar activiteiten die zwemmers daadwerkelijk beter maken”, aldus Titus Mennen. Video-analyses en lactaatmetingen, een wedstrijd in het buitenland en een trainingsstage zullen net als vorige jaren zeker in het programma opgenomen zijn.

























Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport