Nieuws

22 mei 2011

Daan Glorie opent Beurs van Amsterdam met gongslag

Aanstaande maandag 23 mei zal marathonzwemmer Daan Glorie de Beurs van Amsterdam openen. Dit gebeurt door middel van een gongslag om 9.00 uur. De ceremonie wordt live uitgezonden op RTL7 tijdens het RTL-Z beursnieuws. Andere (ex)sporters die Daan voorgingen waren Esther Vergeer, Nicolien Sauerbreij, Ireen Wüst en Johan Cruijff.

Daan Glorie over deze “gongceremonie”: “Ik heb dit eerder meegemaakt tijdens de lancering van de 14 ambassadeurs, waar ik er een van ben, van de Johan Cruijff Foundation. Zie ook:de 14 van Johan.


De marathonzwemmer, die bij het Y in Amsterdam traint, hoopt door de gongslag sponsors en media enthousiast te maken voor zijn Wereldrecordpoging 24uur zwemmen over twee weken. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni onderneemt de 22-jarige Heemskerker een poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren in zwembad De Hoornse Vaart te Alkmaar. Het record staat op 2022 banen (101,1 kilomteter). De start is om 12.00 uur. “Ik hoop op deze manier zoveel mogelijk geld op te halen voor gehandicapte kinderen, die willen sporten. Met eigen ogen heb ik gezien wat sport met hen doet. Een meisje met het syndroom van Down, Stefanie Assink, doet bijvoorbeeld aan streetdance en kickboxen. Als je ziet hoe dit haar leven heeft veranderd: afvallen, vrolijker en meer vrienden. Daar wordt ik ook vrolijk van!”

Naar alle waarschijnlijkheid zal Daan Glorie aanstaande maandag ook te gast zijn in de “Madiwodovrijdagshow” van Paul de Leeuw op Nederland 3 van 22.00 tot 22.50 uur.

Kijk voor meer informatie over de 24 uur recordpoging op Daan 24 uur.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport