background image
 
*

Ook in Aquacentrum Den Helder mag buiten gezwommen worden

Door: Redactie Zwemkroniek   |   13/01/2021
Ook in Aquacentrum Den Helder mag buiten gezwommen worden

Het buitenbad van het Heersdiep, onderdeel van het Aquacentrum. in Den Helder is in de zomer vaak in gebruik. Nu gaat het open voor de echte liefhebbers. Baantjes trekken? Het kan vanaf woensdag 13 januari weer in zwembad Heersdiep. Maar alleen in het buitenbad. Niet alleen in het De Mirandabad in Amsterdam kan er nu onder vastgestelde voorwaarden gezwommen worden, maar ook in de Marinestad in de kop van Noord-Holland.

 

Het buitenbad gaat weer open voor een beperkte groep zwemmers, laat men op de eigen website weten. ’Met een watertemperatuur van 28 graden kunt u daar heerlijk komen zwemmen en werken aan uw conditie. Het verwarmde buitenbad is een 25 meter bad heeft 4 banen. Per baan mogen er drie zwemmers 45 minuten komen zwemmen’, zo staat te lezen op de website.

 

"Dagelijks krijgt Aquacentrum meerdere vragen of er gezwommen kan worden in het buitenbad van de inwoners uit Den Helder en omgeving. De behoefte om te kunnen zwemmen is erg groot. Na goed overleg met gemeente Den Helder is besloten om het buitenbad te openen. "Hiermee voorzien wij in de behoefte en kan iedereen die wil banen komen zwemmen”, zegt Age de Jong, bedrijfsmanager Aquacentrum Den Helder. 

De binnenzwembaden blijven voorlopig gesloten totdat de coronamaatregelen versoepeld worden. De Jong: „Buiten sporten en bewegen is toegestaan en wij zorgen voor een veilige omgeving voor onze zwemmers. Het is fijn dat iedereen weer aan de conditie kan gaan werken.”

 

Het is natuurlijk duidelijk dat er geen binnenruimte beschikbaar is, waar de zwemmers zich kunnen omkleden voor en na de verfrissende duik. Dat is dus even afzien vóór en na het zwemmen.

 

Liefhebbers kunnen zwemmen van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 12 uur en van 16 tot 21 uur, en op zaterdag en zondag van 10 tot 16 uur. Er kan alleen van tevoren telefonisch gereserveerd worden tussen 12 en 15 uur, via 0223 - 628 244.

Rubriek: Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.