Nieuws

01 april 2011

Nacompetitie in Amsterdam en Purmerend

Zaterdag 2 april is het Sloterparkbad in Amsterdam het strijdtoneel van de finale van de E.on zwemcompetitie in de hoofdklasse. De vier voorrondes zijn met afstand gewonnen door De Dolfijn. Voor de finaleronde plaatsen zich de clubs die op plaats 1 tot en met 8 van de ranglijst staan. Elke voorronde leverde punten op: voor de winnaar 15 punten, nummer twee 14 punten en zo tot 1 punt. In de finaleronde zijn dubbele punten te winnen. Voor de winnaar 30 punten, nummer twee 28 punten etc. Alle punten worden bij elkaar opgeteld en zo wordt de winnaar bepaald van de hoofdklasse E.ON zwemcompetitie.

Dit is de beginstand: De Dolfijn (60), Eiffel Swimmers PSV (53), TriVia (52), AZ&PC (48), DWK (47), de Columbiaan (37), Orca (35) en De Dinkel (34).

De finaleronde is ingesteld in met ingang van de competitie 2006/2007. De nacompetitie eindigde vier keer op rij in winst voor De Dolfijn. Dit jaar valt de wedstrijd voor de competitiefanaten zeer ongunstig, want zwemmers die willen uitblinken bij de Swim Cup in Eindhoven (7 t/m 10 april) zijn niet van de partij op de korte baan in Amsterdam.

Zo zit de zwemwereld van Nederland er nu uit. Keuzes maken op een moment dat twee fenomenen niet samen gaan. De wedstrijd in Amsterdam hoeft daarom niet minder interessant te zijn.

Je kunt hem vanachter de computer volgen via Finale Amsterdam. Dat geldt ook voor zondag 3 april als in Purmerend de drie vacante plaatsen in de hoofdklasse betwist gaan worden door zes kandidaten: Vlaardingen-Schiedam (ZVVS), LZ 1886, MNC Dordrecht, WZ&PC, DAW en Oceanus. Hier is de link Promotie/degradatie Purmerend.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport