Nieuws

17 maart 2011

Weekend van de beslissingen in E.ON-zwemcompetitie

Aanstaand weekend vallen er vele beslissingen in de vier afdelingen van de landelijke E.ON-verenigingzwemcompetitie. Het gaat om titels, promoties en degradaties. Hoe het er allemaal aan toe gaat, staat in het volgende overzicht.

Promotie-/degradatieregeling E.ON Nationale Zwemcompetitie
seizoen 2010/2011.

Hoofdklasse
De eerste acht van de ranglijst zwemmen op zaterdag 2 april a.s. om het kampioenschap van Nederland. Dat worden de ploegen van de De Dolfijn 45), Eiffel Swimmers PSV (42), TriVia (38), AZ&PC (36), DWK 34), Orca (27), de Columbiaan (27) en De Dinkel (25). De stand na 4 ronden wordt bepaald op basis van de huidige secondentelling. Pas als vaststaat welke 8 ploegen aan de finale deelnemen, worden hun “startpunten” voor de finale van kracht. Tussen haakjes nu al de punten tot en met de derde ronde van de aanstaande finalisten.
Stadskanaal (15-de) degradeert, Oceanus (14-de en DAW (13-de) gaan een promotiedegradatieduel zwemmen met het team dat als 12-de zal eindigen. Daarvoor zijn drie kandidaten, maar de onderlinge verschillen zijn klein.
Bikkel Hoogeveen (10-de) heeft een voorsprong van 8,21 seconden op de nummer 11 WZ&PC Purmerend. OZ&PC komt daar weer achter op 23,87 seconden!

Het programma van de vierde ronde telt enkele 'zware' onderdelen zoals 4x200 vrij heren, 400 vrij meisjes junioren 3 en jongens junioren 2. Vlak ook de 200 meter vlinderslag dames en heren niet uit.

A-klasse
De kampioen promoveert rechtstreeks naar de Hoofdklasse. Belangrijkste kandidaat is Aqua-Novio ’94, dat een voorsprong heeft van 125.63 op de belangrijkste belager ZV Vlaardingen-Schiedam. Daar weer achter komen MNC Dordrecht en LZ 1886, die waarschijnlijk dus met ZVVS de promotiedegradatiewedstrijd zullen zwemmen op 3 april. En daarbij gaat het om drie plaatsen voor de hoofdklasse in het seizoen 2011/2012.
De nummers 26 en lager degraderen naar de B-klasse. Bij het ingaan van de vierde en laatste ronde zijn dat Poseidon ’56, het Y, ESCA, De Gouwe en De Stormvogel. De nummer 25, NDD, heeft een voorsprong van 47,56 op Poseidon en zoals een bekend gezegde luidt: ‘Niets is onmogelijk’.

B-klasse
De nummers 1 t/m 5 promoveren naar de A-klasse. De Z&PV Nuenen leidt soeverein en gaat ongetwijfeld kampioen worden. ZV Haerlem, De Houtrib, Aquarijn en SBC2000 zijn de vier volgers in de rangorde.
Vier van de vijf degradatieplaatsen zijn nagenoeg zeker (27. Fysius Het Ravijn 28. VZC E&P 29. SG Noord-Limburg en 30. DZT’62). Het gaat spannen er om spannen wie de vijfde degradant gaat worden. Het verschil tussen ZV Zwartsluis (25-ste) en De Columbiaan 2 (26-ste) is slechts 1,04 seconde!

C-klasse
De strijd om de vijf beschikbare promotieplaatsen is in feite al gestreden omdat diverse verenigingen hun laatste ronde al gezwommen hebben. Wiekslag is kampioen geworden en Hieronymus , de Startgemeenschap D’Elft Wave weten zich eveneens zeker van promotie. De Spatters zal ongetwijfeld a.s. weekend de promotie veilig stellen. Het was rondom de vijfde plaats nog wel spannend, maar uiteindelijk is de Zwemclub Eijsden SG Tritium in de laatste wedstrijd gepasseerd.
De nummers 26 en lager degraderen naar district 1e klasse, de nummers 21 t/m 25 zwemmen een promotie -/degradatiewedstrijd.
De 5 districtskampioenen promoveren naar de C-klasse. Van de vijf tijdsnelsten over 5 rondes, wordt de score over alleen de vijfde ronde vergeleken met de nummers 21 t/m 25 uit de C-klasse.

Het toevoegen van de standen is natuurlijk bekend en bijzondere berichten of foto’s zijn hartelijk welkom. Je kunt mailen naar Jos van Kuijeren. Ook uitslagen kunnen naar dit adres gestuurd worden als je zelf geen account hebt. Zoals bekend: ook Zwemkroniek.com is gek op uitslagen!!
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport