Nieuws

16 februari 2011

Daan Glorie 7de Hernandarias-Parana (+ filmpje)

Afgelopen zondag 13 februari werd de langste marathon ter wereld verzwommen. De 17de editie en vierde Open Water GRAND PRIX wedstrijd van Hernandarias naar Parana in Argentinie. Aan de start verschenen twee Nederlanders: Ian van der Hulst (PSV Eindhoven) en Daan Glorie (Het Y Amsterdam). Een unicum, want in 2005 was Edith van Dijk de laatste Nederlandse die deze wedstrijd zwom.

De race werd verzwommen onder extreme omstandigheden met 27 graden als watertemperatuur en 35 graden op de begeleidingsbootjes. Daarnaast maakte de straffe wind die een korte golfslag veroorzaakte het nog zwaarder voor de zwemmers. De Italiaanse zwemmer Andrea Volpini won met overmacht de 88km in 9 uur, 6 minuten en 5 seconden. De rest van het podium werd aangevuld met Argentijnen: Guillermo Bertola (2de) en Luciano Salles Rubio (3de).

Ian van der Hulst moest helaas na 3,5 uur opgeven. De zwemmer van PSV verbleef een maand in Argentinie voor wedstrijden van het Wereldbekercircuit. “Ik heb rugproblemen opgelopen van de medicijnen die ik al weken slik en door mijn buik die niet goed functioneert.” Op de 15km in Rosario kan Ian echter tevreden terugkijken met een mooie 13e plaats in 2 uur en 8 minuten.

Daan Glorie eindigde tijdens de langste Grand Prix wedstrijd als 7de in een tijd van 9 uur, 56 minuten en 58 honderdste. Met deze wedstrijd heeft hij ruim 2000 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord. De 22-jarige Heemskerker is zeer tevreden over het resultaat: “En bovendien is dit historisch. Na Herman Willemse in 1966 ben ik de tweede Nederlandse man die deze wedstrijd heeft uitgezwommen.”

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport