background image
 
*

RQM (4); Querijn Hensen (S10) staat te popelen om te knallen op 100 rug

Door: Jos van Kuijeren   |   26/11/2020
RQM (4); Querijn Hensen (S10) staat te popelen om te knallen op 100 rug
Querijn Hensen wil knallen @ Kees-Jan van Overbeeke

Als je met Querijn Hensen praat over zwemmen en zijn kansen op deelname aan de Paralympische Spelen kan het niet anders of dit moet goed komen. "Op 6 december ga ik knallen, want dan staat de 100 meter rugslag op het programma in Rotterdam. Ik voel me mentaal en fysiek heel goed, want ik heb goed getraind, heb er zin in en sta te popelen op de rugslag te knallen!!


Dat noemen we zelfvertrouwen hebben en dat is niet zo gek, want hij is op de lange baan al vier keer sneller geweest dan de limiet van 1.02.39. De laatste keer zwom hij bij een HPC invitatiewedstrijd in Eindhoven 1.02.21, een tijd die hij eind augustus ook al eens in Amersfoort liet noteren. Hij is echt bezig met zijn wedstrijd: "Ik voel me goed, eigenlijk in een soort ‘bubble’. Ik ben veel thuis en hoef niet naar school en probeer niet te veel energie te gebruiken.”

De nu 19-jarige Hensen werd een jaar of tien geleden gegrepen door het zwemvirus toen hij zich aansloot bij De Duinkikkers in Soest, waar ooit Sharon van Rouwendaal ook haar eerste slagen maakte. Zwemmen was goed voor het jochie. Hij had het niet gemakkelijk door beperkte bewegingsmogelijkheden, veroorzaakt door gewrichtsreuma. In het water had hij daar minder last van, dus voelde hij zich thuis bij de zwemvereniging, waar Sven van Zanden hoofdtrainer was. In het gezin Hensen is hij de jongste, samen met zijn twee broers met wie hij een eeneiige drieling vormt. Het gaat hem met zijn zwemloopbaan voor de wind mede omdat hij deel uit maakt van het Paralympische HPC. Daar traint hij bij Sander Nijhuis en Bram Dekker.   


Paralympisch traject


Omdat een leeftijdgenoot een keuring had ondergaan, ging Querijn dat ook proberen. "En daar ben ik doorheen gerold en het werd S10. Daardoor kwam ik in het Paralympische traject van de KNZB”, vertelt hij nu via de telefoon.  "Vanuit Soest, waar ik woonde, was het wel niet ver van Amersfoort, maar als je dagelijks twee keer gaat trainen is dat heen en weer reizen toch geen voordeel. "Daarom woon ik nu met Rogier Dorsman in een huis in Amersfoort dicht bij de Amerena.Querijn Hensen bij een rugslagstart @Kees Jan van Overbeeke

Veel trainingsuren


Het is nu het jaar van Paralympische Spelen en dat betekent veel trainingsuren maken in het water en het krachthonk. 

De school, eerste jaar MBO accountancy, moet daar onder lijden. "Maar ik heb heel goede afspraken kunnen maken met de schoolleiding en nu bijvoorbeeld anderhalve week vrij om me helemaal te kunnen concentreren op het zwemmen.

Bijvoorbeeld om de puntje op i te zetten om de keerpunten nog meer te perfectioneren. "De slag loopt goed en datzelfde geld voor de uitvoering van het race”, is de conclusie van Querijn.  De Duinkikker is klaar voor de drie rugslagafstanden! Zijn toernooi begint met de 200 rug op donderdag), gevolgd door 50 rug op vrijdag (50 rug) en moet zijn ontknoping krijgen op zondag (100 rug)! Knallen dus!


Zwemmen in Rotterdam

Belangrijke links: RQM: https://rqm2020.nl/

Je vindt het op deze link: https://rqm2020.nl/programma
Ook de complete inschrijflijsten zijn bekend: https://rqm2020.nl/live-timing/
Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.