background image
 
*

Sven Jaeger nieuwe trainer bij WVZ TOP netwerk

Door: Redactie   |   Bron: WVZ   |   16/10/2020
Sven Jaeger nieuwe trainer bij WVZ TOP netwerk
Sven Jaeger @WVZ

Bij WVZ in Zoetermeer zit men niet stil in deze door Corona perikelen gedicteerde (zwem)wereld. Er wordt daar hard gewerkt aan de organisatie binnen de vereniging o.a. door het inzetten en benoemen van trainers. Via Facebook kwam het volgende bericht bij de ZK-redactie (dank daarvoor).


"We zijn blij en trots om te kunnen melden dat het trainersteam van WVZ is uitgebreid met voormalig KNZB OC trainer Sven Jaeger. Sven zal samen met Karin van Straaten, Shilo Dormehl, Richard de Lange, Emily Gallagher, Maaike van den Brand en Walter Rolloos de zwemmers van het in augustus geïntroduceerde TOP netwerk trainen en coachen.

Sven is sinds de zomerperiode regelmatig bij WVZ trainingen aanwezig geweest om Rosey Metz te begeleiden. En daarmee is hij richting de ONK in Rotterdam nog steeds actief. De afgelopen weken ontstond het idee om Sven op te nemen in de technische staf.


Na zijn activiteiten als zwemmer in Zuid-Limburg (specialiteit school- en wisselslag) begon Jaeger zijn carrière als assistent trainer bij AZ&PC Amersfoort en werd vervolgens trainer bij Zwemlust Den Hommel, waar hij o.a. Jesse Puts heeft getraind. Daarna vertrok hij voor vier jaar naar Noorwegen om fulltime trainer te worden. In augustus 2018 volgde hij Karin van Straaten op als KNZB trainer van het OC-Den Haag. Sven staat bekend om zijn aandacht voor het verbeteren van belangrijke skills zoals starten, keren en de onderwaterfase en is daarnaast gespecialiseerd in het sprinten (50 en 100 meters).”


Het TOP netwerk is een samenwerking tussen WVZ en Albion en biedt een maatwerkprogramma voor topzwemmers in de regio Den Haag en Rotterdam. Ben je geïnteresseerd om kennis te maken met het TOP netwerk. Klik dan op deze link naar de flyer op de WVZ website:

https://www.wvz.nl/.../07/Zwem-TOP-Netwerk-Rijnhaeghe.pdf

Rubriek: Keerpunt, KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.