background image
 
*

Mark Faber met 8 zwemmers (m/v) aan het trainen in Rome

Door: Jos van Kuijeren   |   16/09/2020
Mark Faber met 8 zwemmers (m/v) aan het trainen in Rome
In het vliegtuig op weg

"Voor het eerst sinds 15 maart weer een team op pad. Het HPC Amsterdam team, (bestaande uit acht zwemmers en drie begeleiders, JVK) naar Rome voor een trainingsstage. Goede reis en goede stage gewenst! #stappenzetten”, twitterde André Cats afgelopen zaterdag.


Een opmerkelijk bericht in deze door Corona geteisterde tijden en dat riep wel enkele vragen op. Bijvoorbeeld, wie er naar Italië waren afgereisd, wie er als begeleiding mee was en hoe lang de stage zou duren. Daar kon coach Mark Faber alles over zeggen: "In Rome zijn Arno Kamminga, Jesse Puts, Kenzo Simons, Luc Kroon, Mathys Goosen, Kira Toussaint, Tes Schouten en Kinge Zandringa. Als begeleiding zijn verder Jan Herber (fysiotherapeut) en Elsbeth van Dorssen (arts) hier aanwezig.  Er wordt drie weken getraind in het Stadio del Nuoto, het Olympisch zwemstadion van Rome.”

In het verleden was het vaak zo dat de NTC’s (nu dus HPC’s) als één groep op stage gingen. Nu gold dat alleen de selectie van Amsterdam. André Cats, technisch directeur van de KNZB formuleerde daarom het onderstaande antwoord. 
"Binnen de coaching teams van alle sporttakken van de KNZB voeren we intensieve discussies over het wel of niet organiseren van (buitenlandse) trainingsstages, over de toegevoegde waarde en de risico’s. Natuurlijk gaat er nog steeds een grote meerwaarde uit van trainingsstages. Een paar weken zonder afleiding volledige focus op je topsport. Tegelijkertijd besef je maar al te goed dat je hiermee een verhoogd risico aangaat met betrekking tot Corona of de maatregelen rondom Corona. Voor onze buitenlandse stages en wedstrijden hebben we een complete Corona-proof checklist ontwikkeld. Samen met NOC*NSF zijn protocollen bedacht. Alleen als alle vakjes positief afgevinkt kunnen worden, kan er sprake zijn van een positief besluit.Passende Keuzes
De High Performance groep van coach Mark Faber in Amsterdam is de eerste groep die weer het vliegtuig ingestapt is voor een 3-weekse stage in Rome. Met dit kleine groepje durven we het prima aan om in het momenteel rustige Italië aan de slag te gaan. Voor de HPC-groep van Marcel Wouda in Eindhoven is besloten om het trainingsprogramma thuis voort te zetten. Iedere coach en sporters moeten keuzes maken die het best bij de situatie, de groep of het individu passen.


Wedstrijden onder ISL-vlag
Met de open water zwemmers willen we in oktober een trainingsstage op Curaçao gaan doen. Een aantal topzwemmers hoopt in november deel te nemen aan de wedstrijden onder ISL-vlag die in Budapest gehouden gaan worden. Overigens zullen we in de loop van het seizoen ook weer met zwemmers vanuit beide HPC’s naar wedstrijden en trainingsstages gaan. We zijn momenteel geschikte locaties voor stages aan het inventariseren. Deze activiteiten zullen plaatsvinden na het ONK  dat van 3-6 december in Rotterdam gaat plaatsvinden.


Eigenaarschap
De coaches worden gestimuleerd om keuzes te maken samen met hun sporters die zij verstandig achten. Dit past helemaal in de visie om ruimte voor eigenaarschap te bieden binnen de structuren die de KNZB biedt. Eenzelfde proces is gaande binnen de OC’s met de OC’s coaches. Met de OC’s werken we inmiddels samen met drie verenigingen die allemaal een eigen ‘sausje’ over het OC gieten. Het motto is: eigenaarschap leidt tot verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid leidt tot resultaten.Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.