background image
 
*
---

Eerste editie Amersfoort Summer Meet zeer geslaagd; ZPC Hoogeveen wint klassement

Door: Kirsten en Wouter   |   24/08/2020
Eerste editie Amersfoort Summer Meet zeer geslaagd; ZPC Hoogeveen wint klassement
Merlin Belmon, snelle 100 vrij @Kees-Jan van Overbeeke

Op zaterdag 22 augustus werd in de Amerena (kort bad) van Amersfoort de eerste grote wedstrijd voor junioren en jeugd na de corona pauze georganiseerd. Ondanks het strikte coronaprotocol is er door ruim 140 junioren en jeugd zwemmers, van 12 verschillende verenigingen, een mooie wedstrijd gezwommen, waarbij al zeer goede tijden op de klokken kwamen en ZPC Hoogeveen als winnaar van het verenigingsklassement naar huis ging.

 

Amersfoort Summer Meet

Na een zomer waarin door veel verenigingen werd doorgetraind, waren de coaches van de junioren-jeugd selecties van ZPC AMERSFOORT op zoek naar een wedstrijdprikkel voor hun zwemmers. Dit resulteerde in het concept van de Amersfoort Summer Meet. Tijdens de Amersfoort Summer Meet werden alle individuele 100 meter nummers en de 50 vrije slag gezwommen. De wedstrijd werd afgetrapt met een 4x50 wisselslag mixed estafette in drie leeftijdscategorie├źn (junioren 2 en later, junioren 4 en later, jeugd 2 en later). Aan het einde was nog de 6x50 vrije slag mixed met 1 zwemmer uit iedere leeftijdscategorie.

 

Verenigingen die met grote groepen deelnemers kwamen streden in teams van 16 tot 20 sporters mee om het verenigingsklassement. Het verenigingsklassement werd gewonnen door ZPC Hoogeveen. Zij gingen allemaal met een nieuwe Arena badmuts naar huis. Op de tweede plek eindigde ZPC AMERSFOORT 2, gevolgd door ZPC AMERSFOORT 1 en SG SCOM/de zeehond'73.

 

Wedstrijd in coronatijd

Een wedstrijd in coronatijd organiseren vraagt veel van de organisatie van een vereniging. Daarmee was de Amersfoort Summer Meet een mooie testcase voor wedstrijden die komende periode gaan plaatsvinden. Opvallende zaken tijdens deze wedstrijd waren onder andere de wisselmomenten tussen races waarin juryleden op afstand moesten staan zodat de zwemmers op veilige afstand naar de startblokken konden lopen, het verbod op aanmoedigen/geforceerd stemgebruik (waardoor het toch wel wat stil was in het bad), en de vaste zitplekken voor coaches. Ook de  toeschouwers kregen een vaste plek toegewezen, allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar. Complimenten aan alle vaders en moeders die aanwezig waren! Men hield zich op de tribune goed aan de regels! 

Opvallende resultaten

Tijdens de wedstrijd werden er, midden in de zomer, al veel opvallende resultaten neergezet.

Junioren 1 en 2

Bij de meisjes zwom Esmée Mulder (2008, Swol 1894) 1:11.13 op de 100 rug. Bij de jongens Maikel Blijlevens (2007, Waalwijkse Zwem Vereniging) voor het eerst onder de 1 minuut op de 100 vrij (59.78) en was het Harvey Mills (2007, ZPC AMERSFOORT) die op de 50 vrij 26.38 zwom.

Junioren 3 en 4

Sophie Faveaux (2006, ZPC AMERSFOORT) zwom naar een rappe 27.88 op de 50 vrij en Tenzing Geutjes (2006, ZPC AMERSFOORT) klokte op dezelfde afstand een hele snelle 25.98. Tiamo van der Veen (2006, ZPC Hoogeveen) zwom op de 100 rug naar een 1:01.74!

Jeugd

Bij de jongens was er een spannend duel op de 100 vrij welke gewonnen werd door Merlin Belmon (2004, ZPC AMERSFOORT) met 51.80, nipt voor Simon Claasen (2004, ZPC AMERSFOORT) die eindigde met een 52.23.

 

Deze eerste editie van de Amersfoort Summer Meet was al met al een zeer groot succes!

 

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.