background image
 
*

Trainerswissel bij Orca’s Regionaal Talentteam: Henri Koek gaat, Dennis Lier komt

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: Persbericht ORT Leeuwarden   |   01/08/2020
Trainerswissel bij Orca’s Regionaal Talentteam: Henri Koek gaat, Dennis Lier komt
Dennis LIer, ORT-trainer

Met ingang van het komende seizoen zal Dennis Lier de functie van Henri Koek overnemen binnen Orca’s Regionaal Talentteam. Koek, de geestelijke vader is van het succesvolle talentontwikkelingsprogramma van Orca verruilt zowel zijn werkzaamheden bij Orca als zijn docentschap bij Comenius voor een fulltime functie bij de KNZB.

Bij de KNZB wordt Koek verantwoordelijk voor het Opleidingscentrum (OC), voorheen RTC, in Drachten. Daarnaast zal hij de functie van bondscoach bekleden voor de nationale juniorenselectie en gaat Koek deel uit maken van het managementoverleg topsport en talentontwikkeling.


OC en HPC krijgen andere rol

"Hoewel ik het zowel bij Comenius als bij Orca ontzettend naar mijn zin had was dit een uitdaging die ik niet kon én wilde laten lopen”, aldus Koek.

"Ook omdat de rol van het OC nu anders gaat worden. Het afleveren van talenten aan de High Performance Centra (HPC’s) in Amsterdam en Eindhoven blijft het speerpunt, maar het Opleidings Centrum (OC) dient nu ook veel meer als hefboom om verenigingen en de talentontwikkeling in de hele Noordelijke regio sterker te maken”.


Antwoord
"Met het ORT hebben we ooit geprobeerd om een antwoord te vinden waarom er in Friesland zo weinig jeugdzwemmers de stap van nationaal naar internationaal niveau wisten te maken. Van 1990 tot en met 2005 waren dat er welgeteld drie. Met het ORT, waarmee we niet eens heel Friesland bestrijken, hebben we vervolgens vanaf 2008 tot en met het uitbreken van de Corona crisis onafgebroken élk jaar één of meer zwemmers weten af te leveren op internationaal (jeugd)niveau. Hoewel er natuurlijk altijd zaken beter hadden gekund kun je bij zo’n duidelijke trendbreuk wel stellen dat we in de regio Leeuwarden een écht cultuurverandering hebben weten te bewerkstelligen met hup van diverse partijen en veel verschillende mensen.”
Programma en faciliteiten
"Enerzijds is het nu mijn uitdaging om een dergelijke verandering in heel Noord Nederland voor elkaar te krijgen en anderzijds biedt mijn taakstelling om verenigingen te versterken ook mogelijkheden om het programma en de faciliteiten in Leeuwarden overeind te houden.”

"Ik ben dan ook blij dat we in Dennis Lier een zeer ervaren en getalenteerde coach als vervanger binnen halen”. Lier, die in augustus 40 wordt, coacht al 17 jaar, waarbij de laatste 3 jaar binnen het bedrijf "Lier training- werving en headhunting”. Lier, afkomstig uit Leeuwarden, was zelf verdienstelijk wedstrijdzwemmer bij Orca in de jaren ’90 en vanuit die hoedanigheid kent hij de sport en de verenigingscultuur binnen Orca van dichtbij.
In de eerste plaats zal de nieuw aangestelde trainer/coach in elk geval de taken van Henri Koek overnemen aangaande het talentteam. Over het overnemen van het hoofdtrainerschap van Orca, dat Koek het afgelopen jaar ook voor zijn rekening had genomen, is Dennis Lier nog met Orca in gesprek. 

Rubriek: Keerpunt, KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.