background image
 
*

De Dolfijn Wedstrijdzwemmen heeft in Job van Duijnhoven een nieuwe hoofdtrainer

16/06/2020
De Dolfijn Wedstrijdzwemmen heeft in Job van Duijnhoven een nieuwe hoofdtrainer
Job van Duijnhoven in 2017 in Down Under

Zoals hoofdtrainer Rob Schut altijd heeft aangegeven stopt hij na het seizoen 2019-2020 met het hoofdtrainerschap van De Dolfijn. De zwemcommissie van de landskampioen is het afgelopen seizoen druk bezig geweest om een nieuwe hoofdtrainer te zoeken. Zijn opvolger is een oude bekende in Amsterdam en zijn naam is Job van Duijnhoven.


Tegelijkertijd is de KNZB begonnen met het uitrollen van een nieuwe opleidingsstructuur voor topzwemmers volgens het Sportmodel van de KNZB. In die structuur wordt een deel van de opleiding van de zwemmers naar de top in samenwerking met grote verenigingen opgepakt. Hierover is al veel gepubliceerd op de KNZB-website. Naast PSV en The Hague Swimming is ook De Dolfijn gevraagd om mee te werken aan het opzetten van een Opleidingscentrum (OC) binnen de verenigingsstructuur. De Dolfijn is op die uitnodiging ingegaan. Een OC binnen de vereniging biedt grote kansen om als vereniging kwalitatief te groeien en daardoor de zwemmers meer te kunnen bieden.


De samenwerking heeft twee belangrijke uitkomsten, zo schreef Zwemcommissielid Andre Dekker:


"De huidige talentselectie van De Dolfijn gaat samengevoegd worden met het OC van de KNZB tot een nieuwe verenigings-OC. In deze OC worden talentvolle zwemmers van de Dolfijn en uit de regio geplaatst. Deze zwemmers zijn in de leeftijd van junioren 2 tot en met jeugd 1/2. Na een positieve selectie in de OC kunnen zij daarna doorstromen naar de Zwemacademie van de KNZB. Een en ander betekent dat de huidige talentselectie wordt opgeheven en verder gaat als de verenigings-OC in samenwerking met de KNZB.


Het  biedt De Dolfijn ook de mogelijkheid tot een goede opvolging van Rob Schut. Voor de verenigings-OC is een fulltime talenttrainer nodig. De trainer wordt bekostigd vanuit de samenwerking tussen de KNZB, De Dolfijn en Topsport Amsterdam. Deze trainer komt in dienst van de KNZB en wordt daarna fulltime gedetacheerd als hoofdtrainer van De Dolfijn. De hoofdtrainer is verantwoordelijk voor het geven van leiding aan het trainerskorps van De Dolfijn, coördineert en geeft de trainingen van het verenigings-OC en organiseert het KNZB+- programma. Als hoofdtrainer geeft hij, naast de trainingen voor de verenigings-OC, uiteraard ook training aan Dolfijn zwemmers. Welke uren dat zullen zijn, wordt in samenspraak met de nieuwe trainer bepaald.”  


Nieuwe hoofdtrainer
Met veel plezier en genoegen berichtte De Dolfijn dat Job van Duijnhoven bereid gevonden is om deze prachtige taak als hoofdtrainer van 15-voudig landskampioen De Dolfijn op zich te nemen. Hij heeft tijdens zijn studie Bewegingswetenschappen een aantal jaren bij De Dolfijn gezwommen en heeft later ook enkele jaren trainingen gegeven o.a. bij TZA. Na zijn studie Bewegingswetenschappen koos hij er voor om de wereld te verkennen en ging in 2014 naar Australië om zich daar als coach bij verschillende clubs verder te ontwikkelen. Van 2017 tot begin 2020 was hij hoofdcoach bij Sydney Olympic Park Aquatic Centre en gaf daar leiding aan een groot trainerskorps. Bij deze zwemvereniging heeft hij zich gericht op het optimaliseren van trainingsprogramma’s en het implementeren daarvan.


De in Down Under gelouterde Van Duijnhoven zal in samenwerking met de trainers van De Dolfijn de structuur van het opleidingsprogramma van De Dolfijn versterken. Bij deze herstructurering wordt de zwemopleiding van De Dolfijn afgestemd op het doorstromen naar de verenigings-OC. Hierbij zal uiteraard de breedtesport en met name de doorstroming van de breedtesport naar Topsport de boventoon voeren.


Samen met de trainers van het HPC, Mark Faber en Kees Robbertsen en de Zwemacademie in Amsterdam en met zijn OC-collega’s bij PSV en The Hague Swimming zal Job van Duijnhoven vanaf 1 augustus 2020 vorm gaan geven aan deze nieuwe verenigings-OC van De Dolfijn.

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.