background image
 
*

Opleidingscentra (OC's) KNZB starten met Geert Janssen en Henri Koek

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB   |   06/06/2020
Opleidingscentra (OC's) KNZB starten met Geert Janssen en Henri Koek

Na de benoeming van Henri Koek als trainer bij het Opleidings Centrum (OC) in Drachten is deze week ook voor het OC in Eindhoven een nieuwe man benoemd. De kweekvijver in het Peter van den Hoogenband zwemstadion wordt vanaf 1 augustus aanstaande geleid door Geert Janssen, de coach van o.a. Arjan Knipping en Joeri Verlinden bij PSV. Janssen is de opvolger van Stephan Lokhorst.  

''Met Geert hebben we er een gedreven en deskundige talentcoach bij, die jonge zwemmers echt stappen kan laten zetten'', aldus André Cats, technisch directeur KNZB. ''De KNZB is in gesprek met PSV om het OC onder de hoede van PSV voort te zetten, zoals we in het nieuwe KNZB-beleid hebben vastgesteld. Die gesprekken verlopen positief.''

''Op deze wijze snijdt het mes aan twee kanten. De OC-groep heeft een fulltime deskundige trainer en de club PSV behoudt haar trainer voor een rol binnen de club. We hebben voor het komend jaar afspraken gemaakt met Geert met betrekking tot begeleiding van de kandidaat deelnemers aan de Spelen in Tokio binnen PSV'', aldus Cats. 

Geert Janssen wordt al enkele jaren gezien als coming man en dat heeft hij bewezen als trainer van wisselslagtopper Arjan Knipping (olympisch ticket) en Joeri Verlinden (EK-ticket). Janssen blijft in ieder geval deze twee zwemmers trainen.
Na zijn zwemtijd bij PSV (schoolslag) ging Janssen studeren in Den Haag en leerde tevens de eerste kneepjes van het trainersvak bij de interne opleiding van Racing Club in de Residentie. In 2015 werd hij jeugdtrainer bij PSV en spoedig daarna hoofdtrainer. ''Ik ben blij dat de KNZB mij het vertrouwen geeft een belangrijke bijdrage te leveren aan talentontwikkeling binnen het Nederlandse zwemmen. Dat ik dat in mijn vertrouwde Eindhovense omgeving kan doen, in combinatie met een rol binnen PSV, is helemaal geweldig. Ik verheug me op de komende tijd en ga er alles aan doen om samen met de zwemmers grote stappen te zetten richting topsport.''

Zoals bekend zal in  het Opleidingscentrum Zwemmen in Drachten  in de komende zomer een trainerswisseling plaatsvinden. Frank Bosma draagt het stokje over aan Henri Koek. Bosma heeft het OC Drachten, waar hij Kees Robbertsen opvolgde, zeven jaar met succes geleid. Ieder jaar waren er zwemmers vanuit Drachten aanwezig op internationale (jeugd)toernooien en zijn er zwemmers doorgestroomd naar topsportprogramma’s.


Geheel links Henri Koek toen hij in 2009 een KNZB-selectie begeleidde bij een vervangende EYOF-aktiviteit, een trainingsstage in het Franse Vittel. V.l.n.r. achter Jorke Willemse, Mike Marissen, Dion Dreesens en bondscoach jeugd Yvonne van Heijzen en trainer Peter Dam; voor Marjolein Delno en Kira Toussaint

Met Henri Koek haalt de KNZB een ervaren talentcoach binnen met meer dan twintig jaar ervaring op gebied van coachen. De Leeuwarder coach is al jaren verbonden aan de zwemvereniging Orca en was de geestelijk vader het ORT. Koek heeft in zijn takenpakket van de KNZB ook de opdracht van betekenis te zijn voor alle zwemverenigingen in de regio Noord. Het OC in Drachten wil van toegevoegde waarde zijn voor alle ambitieuze zwemmers en verenigingen in het Noorden.

Voor de OC’s in Amsterdam en Den Haag zal de komende weken duidelijk worden wie de sporttechnische leiding op zich zal nemen.

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.