Nieuws

25 september 2010

Tweede plaats Linsy Heister bij WB Shantou

Vandaag is in Shantou, China de wereldbekerwedstrijd 10km gezwommen. Bij de dames legde Linsy Heister beslag op de tweede plaats. De omstandigheden waren extreem. De watertemperatuur bedroeg maar liefst 29 graden Celsius, maar daar had de Europese kampioene van Boedapest niet veel last van. De Amerikaanse Eva Fabian won de race met een verschil van 1,2 seconde.
Maaike Waaijer zwom tot aan 3 km voor de finish een zeer sterke race Net als veel anderen kreeg zij last van de warmte en finishte uiteindelijk als tiende. De regerend wereldkampioene Martina Grimaldi (ITA) eindigde op een voor haar teleurstellende 13e plaats.
De top 3:
1. Eva Fabian (USA) 2:02:56,10
2. Linsy Heister (NED) 2:02:57,30
3. Angela Maurer (GER) 2:03:03,29

Tijdens het volkslied v.l.n.r. Linsy Heister, Eva Fabian en Angela Maurer. Foto Ronald den Boer

Bij de heren ging de overwinning naar de Amerikaan Alexander Meyer. De voor Eiffelswimmers/PSV zwemmende Belg Tom Vangeneugden eindigde op een knappe vijfde plaats in een tijd van 1:56:06,87.
De top 3:
1. Alexander Meyer (USA) 1:55:30,39
2. Francis Crippen (USA) 1:55:30,89
3. Brian Ryckeman (BEL) 1:55:33,16

Robin den Boer staakte halverwege de wedstrijd. De 19-jarige zwemmer van Eiffel Swimmers NZE was niet bestand tegen de hoge watertemperatuur.