background image
 
*

Weekend barstensvol gevuld met interessante wedstrijden in Nederland en over de grens

Door: Jos van Kuijeren   |   06/03/2020
Weekend barstensvol gevuld met interessante wedstrijden in Nederland en over de grens
Tamara van Vliet (l) en Femke Heemskerk (r) in Antwerpen

Het weekend van 7 en 8 maart staat bol van interessante wedstrijden in Nederland en vlak over de grens, waar veel zwemmers en zwemsters aan de start komen. De meeste ontmoetingen passen uitstekend in het traject ter voorbereiding op andere wedstrijden, waar meer op het spel staat dan alleen maar heen en weer zwemmen met allerlei aandachtspunten om te oefenen.

 

Interessant vanwege de mogelijkheid om EK- en/of OS-limieten te zwemmen is de Diamond Speedo Sprint Race op 7 en 8 maart in het Wezenbergbad van Antwerpen, waar afvaardigingen van de Opleidings Centra (Den Haag, Eindhoven, Amsterdam, Drachten en Hengelo) en de High Performance Centra (Amsterdam en Eindhoven) hun opwachting maken op de lange baan. Ook leden van De Dolfijn willen hun talenten tonen in de Vlaamse havenstad.

 

De namen en de starts vind je via deze download: Diamant Speedo Sprint Race   

 

In eigen land organiseert De Dolfijn zondag in het Sloterparkbad te Amsterdam de Speedo Talent Cup, waar honderden zwemmers op hebben ingeschreven en de winnaar in elk van de 120 series met een door Speedo beschikbaar gestelde prijs wordt beloond.

 

Ook in Eindhoven is er een grote wedstrijd met als titel International Talent Trophy, dat op vrijdag 6 maart begint en verder het hele weekend duurt. Hier staat Arena garant voor diverse prijzen.

 

Het Nijmeegse Aqua-Novio’94 zoekt het over de grens bij een toernooi in Dortmund en dat is dichterbij huis dan Amsterdam of Eindhoven. Ook De Dinkel, WS Twente en het Veenendaalse VZC (met een grote groep) zijn present bij de wedstrijden van onze oosterburen. Duitslagen zijn hier te volgen: http://westfalen.swimticker.de/westf20/protokoll/results.php 


ZPC Amersfoort is iets verder van huis, zo schrijft coach Tom Rikhof: "We zijn bij de Swedish Grand Prix in Malmö. https://www.livetiming.dk/program.php?cid=5389 met Jonna Wieling, Bas Morelissen, Austin Namesnik, Lisanne Hassing, Sterre Mooiweer, Koen Lems en Kingue Struijf  


Voor de Nederlandse minioren vormen de Speedo Jaargang wedstrijden het jaarlijkse hoogtepunt op de korte baan. De tweedaagse wedstrijd van voorheen LZ 1886, tegenwoordig ZVL Tetteroo, beleeft haar 35-ste editie. Het festijn dat wordt beschouwd als NK korte baan voor de Minioren, is zeer in trek! Een van de bijzonderheden is de Femke Race, elke editie op een ander nummer bij de meisjes. Inzet is een speciaal t-hirt met daarop afgebeeld Femke Race, genoemd naar een van de Nederlandse heldinnen van de laatste 12 jaar, Olympisch kampioene 4x100m vrije slag 2008 Femke Heemskerk.

Rubriek: KNZB, Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.