background image
 
*

Dion Dreesens neemt een belangrijk besluit na 10 jaar topzwemmen: stoppen!

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB -Zwemkroniek Archief   |   11/02/2020
Dion Dreesens neemt een belangrijk besluit na 10 jaar topzwemmen: stoppen!
Dion Dreesens @Kees-Jan van Overbeeke

Dion Dreesens is gestopt met topzwemmen. De tweevoudig olympiër ziet geen perspectief meer om zich te kwalificeren voor de Spelen Tokyo. Bij de Swim Cup van Amsterdam half december van het vorig jaar zwom hij zijn laatste wedstrijd tijdens de C-finale 200 meter vrije slag in een tijd van 1.53.97 (serie 1.53.44). Daarna gooide hij de badhanddoek in de ring!


"’Na de Spelen van Rio is het niet meer gelukt om mijn oude niveau te halen'', zegt de 26-jarige Dreesens, die na een tussentijds uitstapje naar The Hague Swimming begin oktober bij trainer Geert Janssen van PSV een allerlaatste poging ondernam om nog eens de sprong in het ‘Olympische diepe’  te wagen. ''Sinds december toen heb ik niet meer met plezier in het water gelegen. Mijn hoofd stond er niet meer naar, het kostte me fysiek ook veel moeite. De kans om Tokyo te halen was niet meer reëel. Dan kom je op een punt dat je een besluit moet nemen. Wel een moeilijk besluit.’’


Rio 2016 en Londen 2016 hoogtepunten


Rechtsboven: Historisch Goud op de 4x200m vrije slag, een markant moment voor Dion Dreesens en het Nederlandse mannenzwemmen. V.l.n.r. Kyle Stolk, Maarten Brzoskowski, Dion Dreesens en Sebastiaan Verschuren. Foto LEN Giorgio Scala: onder De sluitingsceremonie in Londen 2012: Links Dion Dreesens met op de schouders Sharon van Rouwendaal en verder Bastiaan Lijesen, Joeri Verlinden, Lennart Stekelenburg en Sebastiaan Verschuren. Foto Facebook. 


De finaleplaats met de estafette 4x200 vrij op de Olympische Spelen in Rio, het individueel uitkomen op de 200 vrij op datzelfde toernooi en de gouden medaille op de estafette 4x200 vrij tijdens het de Europese kampioenschappen in Londen 2016, noemt Dreesens als sportieve hoogtepunten. ''Ik heb van de junioren tot en met de senioren mooie toernooien mogen meemaken, ben heel blij dat ik dit alles heb mogen ervaren. Ik wil er nu niet mee eindigen dat ik met tegenzin zwem. Ik heb intens genoten en nu ik de knoop heb doorgehakt, kan ik terugkijken op een mooie carrière.''


JOS Singapore 2010

Manon Minneboo en Dion Dreesens waren namens Nederland de eersten, die mochten starten op de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen in Singapore (medio  augustus 2010). Dreesens eindigde in de finale 200 meter vrije slag in 1.51.76 als zevende. Zijn limiet had hij eerder dat jaar gezwommen in Amsterdam door halverwege de 400 meter de vereiste tijd te zwemmen. Die prestatie was aanleiding voor de regel, dat tussentijden niet meer zouden gelden als limieten voor grote toernooien.


Dreesens gaat zich nu richten op een maatschappelijke loopbaan. Met de in de Verenigde Staten (begonnen in 2014) behaalde bachelor sportmanagement aan de Queens University van North Carolina
wil hij graag actief blijven in de sport.

De zwembiografie van Dion Dreesens vind je op https://www.zwemkroniek.com/zwemmers/493/Dion__Dreesens/


De laatste vier jaar, beschreven door Dion Dreesens op Facebook en Instagram


De laatste vier jaar na de Olympische Spelen van Rio in 2016 zijn voor mij niet gelopen zoals ik zou willen. Door opgelopen blessures wilde mijn lichaam niet altijd even goed meewerken met de aspiratie om me te kwalificeren voor mijn 3e Olympische Spelen. Balans zoeken tussen trainingsarbeid en rust werd een nog meer belangrijkere factor in mijn topsport leven.

 

Het plezier en de motivatie in het zwemmen en de overtuiging om te kwalificeren voor de spelen is de laatste maanden afgenomen én dat is lastig om te erkennen en een plek te geven als (ex-) topsporter zijnde. Dan moet ik ook reëel zijn en daarom heb ik de knoop doorgehakt en komt er een einde aan dit mooie en bijzondere hoofdstuk in mijn leven.

 

Aan de andere kant ben ik heel nieuwsgierig, geïnspireerd en gemotiveerd om een nieuw hoofdstuk te starten. Mochten jullie tips of informatie hebben voor een ex-topsporter met een bachelor in sportmanagement/marketing, dan zijn die altijd welkom!
Lid van het Europa All Stars team op de 4x100 vrij Duel in the Pool 2017, Dion is de langste!


 Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.