background image
 
*

EK Boedapest 2020: het wordt dringen op de 50m vrije slag voor de Nederlandse mannen; Korstanje wint in Knoxville 22.15

Door: Jos van Kuijeren   |   18/01/2020
EK Boedapest 2020: het wordt dringen op de 50m vrije slag voor de Nederlandse mannen; Korstanje wint in Knoxville 22.15
Nyls Korstanje

In de voorronde van de Tyr Pro Series in het Amerikaanse Knoxville plaatste Nyls Korstanje zich aan de kop van de ranglijst met een tijd van 22.15. Omdat de student aan de State University van North Carolina  dit evenement bij de KNZB had aangevraagd om aan prestatie-eisen voor deelname aan de EK van Boedapest 2020 en de Olympische Spelen van Tokio 2020 was deze tijd ruim onder de EK-eis van 22.23.

Daarmee is hij momenteel de nummer drie achter Thom de Boer en Kenzo Simons, die half december bij de Swim Cup Amsterdam in de series aantikten in 22.10 en 22.11. Jesse Puts is vorig jaar zomer dankzij zijn twaalfde plaats in de halve finales van de wereldkampioenschappen in Gwangju met 21.92 genomineerd.

Korstanje kwam in Korea niet alleen aan de start op de estafette 4x100m vrije slag, omdat zijn 22.44 van juni bij de Sette Colli in Rome niet snel genoeg was voor een individuele WWk-start. Zijn pr dateerde toen van de Flanders Cup in Antwerpen (22.38) en die tijd evenaarde hij in december bij de US Open in Atlanta.

De 22.15 van nu betekende dus eindelijk weer een persoonlijk record van maar liefst 0,23 seconde. De diverse kleine techniekveranderingen van het afgelopen jaar lijken nu op hun plaats te vallen. In de finale won Korstanje in 22.16.

Het wordt dus dringen voor een plaats in de EK-equipe in meid. OP de Olympische 50 vrij is plaats voor drie zwemmers, terwijl er minsten vier kandidaten zijn. Thom de Boer, Kenzo Simons door hun resultaten bij de Swim Cup Amsterdam en Korstanje dankzij de wedstrijd in Knoxville. Jesse Puts heeft dan wel dan de Olympische kwalificatie eis voldaan, maar die was niet geldig voor een EK-start.


Bij de Flanders Cup dit weekeinde was Kenzo Simons in een rechtstreeks duel met Puts op de lange baan iets rapper: 22.50 om 22.54. In het Wezenbergbad finishte Stan Pijnenburg als derde in 22.86.

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.