Nieuws

15 maart 2010

Zignea behaalt kampioenschap in de C-klasse

Afgelopen zaterdag viel de beslissing om het kampioenschap in de C-klasse in Dronten. Bij aan vang van de wedstrijd stond Zignea er het beste voor, maar uit de ingeschreven tijden van de achtervolgers (de Fuut, ZOB ‘66, DAW-Finenzo 2, de Houtrib) zou het nog een hele klus worden om de eerste plaats te behouden, zo werd gedacht in Emmeloord. De ploeg van Zignea vertrok met een grote bus met zwemmers en toeschouwers naar Dronten, waar in rechtstreeks gevecht met de Fuut en de Houtrib werd gestreden voor de titel en promotieplaatsen naar de B-competitie.

Het werd een daverende wedstrijd, afgesloten met estafettes met de 4x50m vrij voor jongens en de 4x 100m wisselslag voor meisjes. De tussenstanden tot vlak voor het de estafette beloofden een spannende strijd tussen de Fuut en Zignea.

Terug naar het eigen clubhuis begon het afwachten en duimen draaien in de bus of de score voldoende was voor de eerste plaats en de promotie naar de landelijke B-competitie. In deze ronde had De Houtrib erg goed gescoord en dat gold ook voor de reserves van DAW-Finenzo. Onder het genot van een hapje en een drankje in Spetters na afloop van de wedstrijd kon de hoofdtrainer Gert Sikkema het verlossende woord spreken: Zignea was KAMPIOEN geworden van de C-competitie! En gaat promoveert naar de B-competitie. Uiteraard werden de trainers Ria Mijnheer, André en Harmke Wiersma, Fred van de Meeberg en Gert Sikkema in de bloemen gezet door het bestuur van Zignea.

De wedstrijd in Dronten was een waardige competitie-afsluiting met de nummers één, twee en drie op de startblokken.


Blije gezichten bij de kampioenen van Zignea.

De eindstand in de C-klasse met de vijf promoverende clubs:
1. Zignea Emmeloord
2. de Fuut Maarssen
3. de Houtrib Lelystad
4. ZOB ’66 Oud-Beijerland
5. DAW-Finenzo 2 Alkmaar




Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport