Nieuws

14 maart 2010

zpc Stadskanaal Kampioen Landelijke Klasse A

De eerste kampioen in de E-ON-verenigingscompetitie is bekend. In Sportstad Heerenveen wist zpc Stadskanaal op overtuigende wijze de titel naar Oost-Groningen te zwemmen. In een wedstrijd met onder andere concurrent OZ&PC kwam de ploeg tot een score van 6229,06 waarmee het niet meer te achterhalen is.

Drie jaar geleden degradeerde de ploeg uit de landelijke hoofdklasse na interne strubbelingen die leidden tot het vertrek van een aantal topzwemmers naar streekgenoot Nova. Het bestuur van Stadskanaal ging niet bij de pakken neer zitten en wist Michiel Riemslag te strikken als nieuwe hoofdtrainer.


De kampioensploeg van de ZPC Stadskanaal met rechts trainer Michiel Riemslag. Foto Willie Stoetman

Deze in het Drentse Smilde woonachtige coach liet een frisse wind waaien door Stadskanaal en dat resulteerde al in het eerste jaar van zijn aantreden in een fraaie zesde plaats in de A-klasse van de EO-N-competitie. De uitstraling van dit resultaat bleef niet onopgemerkt in de regio en een aantal talenten kwamen in de loop van 2009 de ploeg versterken. Hierdoor groeide de ploeg zowel in de breedte als in de top in kracht en dat was dit seizoen te merken. Vanaf de eerste ronde bezette Stadskanaal de eerste plaats en stond deze plek niet meer af. De landelijke hoofdklasse heeft volgend jaar weer twee sterke ploegen uit de kring Groningen: TriVia én Stadskanaal!
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport