background image
 
*

World Cup Doha tot besluit: Arno Kamminga 3e in eindklassement, Toussaint weer op dreef.

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB   |   10/11/2019
  World Cup Doha tot besluit: Arno Kamminga 3e in eindklassement, Toussaint weer op dreef.
SWC Toppers, Toussaint, Kamminga en Puts

Op de slotdag van de World Cup Series in Doha zwom Arno Kamminga naar een tweede plaats op de 200 schoolslag (2.08,39). Kira Toussaint miste nipt het podium, maar klokte wel een persoonlijk record (54.48) op de 100 vrije slag. Beide zwemmers werden tweede in het World Cup-cluster Kazan-Doha. 


In het algemeen klassement na 7 wedstrijden eindigde Arno Kamminga als derde met 1995 punten achter Morozov, RUS 333 punten en Danas Rapsys, LTU met 234. In het damesveld moest Kira Toussaint (142 punten) de verrassende winnares Cate Campbell (AUS) 357 punten, Katinka Hosszu(HUN) 312, Michelle Coleman (SWE) 174, en Zsuzsanna Jakabos (HUN) 171, voor laten gaan.  


Kamminga gaf na een superspannende race slechts tweehonderdste toe op de Russische winnaar Anton Chupkov, die bij het aantikken de Nederlander er na een lange achtervolging uit tikte . "Het was weer een hele mooie race. En heel spannend natuurlijk. Ik had brutaal de leiding genomen en net niet gewonnen. De tijd was geweldig.” In het overall klassement van alle World Cups werd Kamminga derde. "Dat had ik een paar maanden geleden niet kunnen denken. Vooral deze laatste wedstrijden waren de tegenstanders niet de minste.”


https://www.youtube.com/watch?v=F8w4EDRtQMY&feature=push-sd&attr_tag=2unqdpJXGxeXo6YV%3A6Voor Toussaint was haar belangrijkste bijnummer, de 100 meter vrije slag, vooral een ‘mooie race’. "Lekker om deze tijd in de finale te zwemmen. Een dik pr. Ik ben heel blij met dit resultaat, maar ook tevreden over de andere races.” De Amsterdamse wil bij de Olympische Spelen heel graag deel uit maken van dehet estafetteteam op de 4x100m vrije slag, waarmee zij EK-zilver behaalde in 2018 en in 2019 WK-vierde was.


In de finale van de vlinderslagsprint tikte Jesse Puts na 50 meter als achtste aan in 24,06 seconden.


Conclusie: nooit eerder stonden Arno Kamminga en Kira Toussaint er bij het begin van het Olympisch seizoen zo goed voor.  Rubriek: Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.