Nieuws

25 november 2009

DWK en Speedo Nederland gaan samen verder

De Waterkip uit Barneveld, kortweg DWK, en Speedo hebben hun langjarige samenwerking verlengd. Voorafgaande aan het tweede deel van de E.ON-zwemcompetitie in de Veluwehal op 14 november, werd de overeenkomst ondertekend door de club en sponsor. De verbintenis tussen Speedo en DWK loopt al twaalf jaar. Speedo voorziet de zwemmers van DWK, die deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen, van kleding. Op de foto Eize de Boer, voorzitter van DWK en rechts Lammie Winters van Speedo Nederland.


Bij DWK kunnen zwemmers op jonge leeftijd al terecht voor een gedegen zwem-opleidingstraject. Al binnen het elementair zwemmen worden jonge talenten “gescout” voor de instroomgroep van de Techniekschool. In de Techniekschool worden de technische vaardigheden ontwikkeld volgens de MOZ-richtlijnen van de KNZB. Wanneer een jonge zwemmer over voldoende vaardigheden beschikt en sociaal-emotioneel rijp is voor de volgende stap kan het kind doorstromen naar de Techniekacademie.

Binnen de Techniekacademie begint het zwaardere werk. Diverse niveau’s waarborgen een geleidelijke opleiding en opgaande lijn binnen het wedstrijdzwemmen voor een optimale talentontwikkeling. Ook hier zijn de materialen die worden aangeleverd vanuit de KNZB van belang voor een optimale opleidingsroute. De Techniekacademie vormt de opmaat naar het junioren wedstrijdzwemmen. Ook binnen de juniorengroep wordt gewerkt volgens het MOZ van de KNZB. Hier wordt het verdere traject met de zwemmers doorgenomen, is er voldoende prestatieniveau en ambitie om door te groeien tot NK-zwemmer of zijn er mogelijkheden om op internationaal niveau door te breken. In alle gevallen wordt de trainingsbelasting afgestemd op de individuele zwemmer. Uiteraard speelt ook mee of de zwemmer een zwaar trainingsprogramma kan combineren met school of opleiding.
Na de juniorenperiode stromen de zwemmers door naar de Jeugd/Senioren selectie.

Aan het einde van de jeugdleeftijd doet de zwemmer volledig in de Seniorenselectie mee en wordt bekeken of het vervolg van zijn of haar opleidingstraject en ontwikkeling binnen de vereniging liggen, of wel een overstap naar één van de Regionale Trainingscentra (RTC’s) van de KNZB tot de mogelijkheden behoort. Hiernaast is het mogelijk om te kiezen voor de zogenoemde ‘breedtesport’ en bijvoorbeeld te kiezen voor een trainersopleiding.

Op deze manier wil Zwemvereniging DWK een belangrijk steentje bijdragen aan de ontwikkeling van toekomstige topzwemmers. En dat is in het verleden reeds vele malen succesvol geweest bij Europese en wereldkampioenschappen én Olympische Spelen!

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport