Nieuws

13 november 2009

Voorbeschouwing E.ON zwemcompetitie

Het komende weekend staat de tweede ronde van de E.ON-zwemcompetitie voor de deur. Bekijken we de resultaten van de eerste ronde dan belooft deze tweede ronde een spannende wedstrijddag te worden. De krachtsverhoudingen in de hoofdklasse zijn gering te noemen. Een diskwalificatie op bijvoorbeeld een estafettenummer kan twee plaatsen lager in de rangschikking tot gevolg hebben.

Een aantal verenigingen zal het zonder hun toppers moeten doen, want voor hun staan dit weekend de Worldcup wedstrijden in Berlijn op het programma. Bovendien kan er nog een andere spelbreker de kop op steken de griep. De breedte van de selectie kan daarom in deze ronde weleens van doorslaggevende betekenis zijn.

Op het eerste gezicht vindt in Oldenzaal een van de interessantste ontmoetingen plaats in de hoofdklasse. De nummer twee in de tussenstand, het team van de Eiffel Swimmers PSV, zal de strijd aanbinden met TriVia, waarbij de Martinistadbewoners na de eerste ronde de vierde plaats bezetten.
In Amsterdam zal De Dolfijn in het eigen Sloterparkbad er alles aan doen om de eerste positie te versterken. Ze krijgen onder ander concurrentie van het Purmerendse WZ&PC dat in de tussenstand een zesde plaats inneemt.

De nummer vijf van de rangschikking AZ&PC zal het in het eigen Sportfondsenbad gaan opnemen tegen twee andere hoofdklassers. DAW-Finenzo zal het vizier naar boven hebben gericht. De Alkmaarders zouden aan het einde van het seizoen graag een plaats bij de eerste tien innemen. LZ 1888 heeft problemen van een totaal andere orde. De ploeg uit Leiden neemt de rode lantaarn positie in en daar zal het allerminst tevreden over zijn.

DWK blijft de tweede ronde in eigen huis zwemmen om de derde positie in het klassement te verdedigen. Het zal in Barneveld de strijd aangaan met De Dinkel en Bikkel Hoogeveen.

In zwembad Delfino in Uden is de Zeester-Meerval gastheer van De Columbiaan en WVZ. De ploeg uit Voorhout (9) en Zoetermeer (7) nemen middenmoot posities in, maar met de kanttekening dat een minder goede dag van de concurrentie zo een winst van twee tot drie plaatsen kan inhouden.

Kijken we ook nog even met een schuin oog naar de landelijke klasse A dan vindt in Stadskanaal een interessante ontmoeting plaats tussen de ploegen van Stadskanaal, HZ&PC en de hoofdklasser Orca. De ploeg uit Stadskanaal maakte in de eerste ronde duidelijk dat het titelaspiraties heeft. Het voelt weliswaar de hete adem van DZ&PC in de nek maar in de breedte staat er een sterke selectie die ongetwijfeld de eerste positie met huid en haar zal verdedigen. De ploeg uit Drachten zwemt in Oldenzaal en ontmoet daar TriVia en de Eiffel Swimmers, maar ook Stadskanaal kan morgen de krachten meten met een hoofdklasser, want Orca zal ongetwijfeld willen proberen om hun positie in de top tien van de hoofdklasse te verbeteren.

Na morgen weten we meer en ook als Oceanus deze twee ploegen in het vizier kan houden.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport