Nieuws

11 oktober 2009

Hoofdklasse: 1 op 6 tijden is een vervangende tijd

Bevinding. Hoofdklasse: 1 op 6 tijden is een vervangende tijd.

"Ik was benieuwd naar het aantal vervangende tijden dat de eerste competitieronde nodig was. Totaal waren er 127 vervangende tijden, dat is 17,4% van alle tijden die tellen voor de punten, ruim 1 op 6, constateert Rick Beerendonk. Hij wil graag op het Forum discussiëren over zijn bevindingen.

Beerendonk gaat in op de doelstelling van de KNZB: "Een vervangende tijd mag zeker gevoeld worden, maar mag geen doorslaggevende invloed hebben op het totale resultaat."

Slechts 6x kwam er niemand aan de start waar het toch om punten ging. Naar mijn gevoel zijn voor die 6 starts vervangende tijden genoodzaakt. Als de oplossing hiervoor leidt tot 20x zoveel vervangende tijden schieten we dat doel voorbij.

Op 2 nummers waren 2 op de 3 tijden een vervangende tijd. De slechtst scorende programmanummers staan onderaan.

Het puntenvoordeel door vervangingen heb ik ook berekend. De Dinkel verloor twee plaatsen door de snelle vervangende tijden. WZ&PC en Orca profiteerde het meest. Bij Bikkel Hoogeveen en Zeester-Meerval heb ik door soms 0 of 1 zwemmer per nummer niet het juiste voordeel kunnen bepalen (dan heb ik namelijk 0 seconde voordeel gerekend).

Kijk naar de gegevens, die je hier kunt downloaden.

Dit is de bedoelde discussiepagina op het Forum.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport