Nieuws

01 oktober 2009

Racing Club nieuwe vereniging in Den Haag

Afgelopen zomer is een trainersteam en een aantal ouders, die oorspronkelijk behoorden tot de vereniging WVZ in Zoetermeer, heel erg druk geweest met het oprichten van een nieuwe vereniging: Racing Club Den Haag. Motto van de nieuwe club is: "Het maximale uit jezelf halen". Dat is wat Racing Club ambitieuze zwemmers in de regio Den Haag biedt.

Wedstrijdzwemvereniging Racing Club is ontstaan vanuit de behoefte om een omgeving te creëren, die het mogelijk maakt het beste uit iedere zwemmer te halen. Een zwemmer met de ambitie om hoge doelen te bereiken stelt hoge eisen aan zichzelf. Maar diezelfde hoge eisen stelt de sporter ook aan zijn omgeving. Voorzitter Thomas Bos: ‘Die omgeving moet de infrastructuur bieden om tot maximale prestaties te komen’.
Naast het reguliere wedstrijd zwemmen, gaat Racing Club ook aan sporters met een beperking een optimaal zwemtraject bieden. Om dit te faciliteren zijn professionals ingeschakeld. De kennis uit de topsport wordt toegepast in revalidatieprogramma’s, gehandicapten zwemmen, en natuurlijk in de elementaire zwemopleiding volgens het ENVOZ model.

Voorzitter Thomas Bos, zelf voormalig Olympisch schaatser met een elfde plaats op de 10 kilometer in Albertville 1992, onderschrijft de nieuwe inzichten van Racing Club Den Haag. "De laatste jaren is de zwemsport enorm in beweging. Nieuwe inzichten, nieuwe zwemtechnieken en nieuwe trainingsmethoden zoeken de grenzen van de sport op. Ondersteund door een deskundig en enthousiast team speelt Technisch Directeur Lars Wouters in op de recente innovaties in de sport. Lars Wouters: ‘Moderne sporttechnische middelen en methoden maken het mogelijk op verantwoorde wijze de effectiviteit van de zwemopleiding te verhogen’.
Een maximale prestatie kan een gouden Olympische medaille betekenen, maar ook een voorspoedig herstel van zwaar letsel. Om ambities op alle vlakken waar te maken, is motivatie nodig en veel doorzettingsvermogen. Maar alleen daarmee kom je er niet. In haar ‘MOZ proof’ zwemopleiding biedt Racing Club de vereiste faciliteiten om het hoogste rendement te halen uit de inzet van zwemmers en trainers.

Racing Club verwacht in het wedstrijd"zwemmen met een groeiende afvaardiging deel te nemen aan de Jaargangwedstrijden voor minioren en de Nationale Kampioenschappen voor junioren, jeugd en senioren. Dit seizoen heeft de nieuwe vereniging zich ingeschreven voor de E.ON nationale zwemcompetitie. Woordvoerder Arienne Naber: "We komen als nieuwe vereniging uit in de District 3e klasse, waar we samen met ZV Strijen en ZVS uit 's Gravendeel gaan zwemmen. Van de 33 actief zwemmende leden, zijn er 20 aan de start verschenen op een Jaargangwedstrijd, NJK of NK. De verwachting is dat we dit jaar kunnen promoveren, en de vier volgende jaren in principe ook. We streven ernaar om binnen 5 jaar door te stoten naar de Hoofdklasse van de nationale verenigingscompetitie."

Bekende namen in de nieuwe vereniging zijn de broertjes Ensger (1994) en Floris Kotterink (1998).

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport