background image
 
*

Dag 3 WK Zwemmen: Ties Elzerman als veertiende door naar hf 50m schoolslag

Door: Jos van Kuijeren   |   23/07/2019
Dag 3 WK Zwemmen: Ties Elzerman als veertiende door naar hf 50m schoolslag
Vandaag was het de race dag van Ties Elzerman.
De Nederlandse recordhouder zwom in de zesde van acht series 50m schoolslag met als opdracht een plaats in de halve finale te bemachtigen. Hij tikte als vijfde aan in 27.19 en toen begon het wachten. Uiteindelijk was de tijd de veertiende in totaal, dus mag hij later op de dag weer meedoen in de halve finales. Daarin zwemmen alle grootheden zoals de Braziliaanse dertigers Lima en Lopez (beide 26.73) en natuurlijk de beste van allemaal Adam Peaty (26.26).
Over de race zei Ties: "Mijn tijd was de evenaring van de beste in dit seizoen in Antwerpen, maar er waren details waar ik nog niet tevreden over was. Mijn eerste slagen waren wat te gehaast, ik wilde te graag. Ik moet gewoon direct water pakken. Daarna ging het zwemmen goed, maar ik trachtte uit te drijven bij de muur. Ik schatte de afstand niet goed in en had beter nog een slag kunnen maken. Maar goed, ik ben erbij, dus de focus is helemaal gericht op vanavond.
En daar had hij zich iets anders van voorgesteld dan het resultaat na 27.61 en een zestiende plaats aangaf. "Dit was drie keer niks. Een andere verklaring heb ik niet. Ik kan ook niet aangeven waarom het niet lukte. Korter en bondiger kon Elzerman niet zijn. Uithuilen en opnieuw beginnen, want hij zwemt de schoolslag pas drie jaar serieus.                         


Ranomi Kromowidjojo heeft het naar haar zin in het zwoele Gwangju.

Goedgeluimd als altijd stond Ranomi Kromowidjojo de Nederlandse mediavertegenwoordigers te woord op het dak van de Casa Arena. V.l.n.r, met de klok mee vanaf Ranomi John Volkers (Volkskrant), Bart Fieremans (Het laatste Nieuws Vlaanderen), Eline van Suchtelen (Trouw) en op de rug gezien Jeroen Grueter (NOS Studio Sport) en Arman Avsaroglu (NOS Langs de Lijn). Op de achtergrond Rudi en Netty Kromowidjojo en in het oranje Elsbeth van Dorssen, teamarts zwemploeg. Foto Martin Vriesema


Deze week in De Volkskrant en Trouw Ranomi over de problemen van het Nederlandse zwemmen:

"Het begint volgens mij met het schoolzwemmen. De zwemclubs in Nederland hebben het steeds moeilijker, er worden steeds meer zwembaden gesloten, er is een gebrek aan 50 meterbaden. De zwemclubs en de zwemtrainers die er zijn, die doen het bijna allemaal vrijwillig. En de zwemtrainer van een gemiddelde zwemclub in Nederland staat vaker aan de badrand dan drie keer in de week. Dus hij of zij heeft een soort fulltime job naast zijn of haar fulltime job. s Ochtends en s avonds laat in het zwembad met je pupillen en tussendoor moet je werken om de kost te verdienen.

Ik denk dat dat alles niet bijdraagt aan ons zwemmen. Mij werd na de estafette gevraagd waar de nieuwe Ranomi toch bleef.  Ik denk dat als die komt, dan is het bijna een soort van toeval of geluk. Maar als je dat systematisch voor elkaar wilt krijgen, dan begint dat al met diplomazwemmen. En vervolgens met schoolzwemmen. We moeten kinderen meer in aanraking laten komen met water. Zodat die kweekvijver veel groter wordt en dat we kinderen na het diplomazwemmen doorsturen naar de zwemclubs, zodat die aanwas groter wordt. Dan heb je wel zwemtrainers voor nodig. En badwater en zwembaden.Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.