Nieuws

31 juli 2009

Linsy Heister en Maaike Waaijer naar Hoorn

Een week na de wereldkampioenschappen open water zwemmen in Rome vindt op 2 augustus in Hoorn de vierde ronde om de LEN-cup plaats. Een serie wedstrijden over 10 kilometer met in september de finale in Turkije.

Het is de eerste keer dat een Nederlandse wedstrijd in dit Europacup circuit is opgenomen en de organisatie kan direct een aansprekend deelnemersveld begroeten.

Bij de mannen is de Belg Brian Rijckeman de absolute favoriet. Hij werd bij de WK 5de op de 10 kilometer en 4de op de 25 kilometer. Spanjaard Jose Hervas was 10de bij de 10 kilometer. De Nederlandse mannen Robin den Boer en Alex Schelvis kunnen zich in Hoorn voorlopig kwalificeren voor de EK 2010.

Bij de vrouwen is Linsy Heister de Nederlandse favoriete na twee zesde plaatsen in Rome (10 en 25 kilometer). Maaike Waaijer is de tweede Nederlandse troef. De Tsjechische Jana Pechanova (10de WK 10km, 8ste bij de OS) en de Spaanse Marguerita Dominguez (8ste WK 10km, 4de 25km) zijn de sterkste buitenlandse deelnemers Jana Pechanova (CZ). Jana draait al jaren mee in de top van het OW-zwemmen.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport