background image
 
*

WK open water dag 3: Ferry Weertman stelt Olympische kwalificatie veilig

16/07/2019
WK open water dag 3: Ferry Weertman stelt Olympische kwalificatie veilig

Het belangrijkste was natuurlijk dat Ferry Weertman zich in het water rond Yeosu kwalificeerde voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Precies zes seconden na zijn opvolger, wereldkampioen Florian Wellbrock (1:47.55,9) tikte de titelverdediger na 10 kilometer als zevende aan.

 

"Ik ben blij met mijn kwalificatie, maar had graag meer gewild. Ik voelde me goed, maar ik bleef iedere keer een beetje hangen. Ik had moeite om rijtjes naar voren te komen, hoewel ik niet langzamer zwom dan normaalĒ, liet Weertman direct na zijn race weten aan Daniel Schildkamp van de KNZB

Vanaf het begin nam de Wellbrock de leiding. De 21-jarige Duitser, coming man op de 1500 meter vrije slag, dicteerde meteen een straf tempo, waar  andere favorieten als Jack Burnell (GBR), Kristof Rasovszky (HUN), Gregorio Paltrinieri (ITA) en Rob Muffels GER) zich konden vinden.

 

Weertman hield zich als gewoonlijk wat afzijdig van de eerste ontwikkelingen en kwam pas na een uur naar voren. In de kopgroep van twaalf met Paltrinieri en Wellbrock als tempomakers sloot Weertman even later ook aan. "Ik lag prima toen. In de laatste vijfhonderd meter vielen wat mensen af en op het eind had ik graag via de linkerkant naar de finish gezwommen. Dat was korter. Ik zwom mijn eigen lijn, maar ik kwam niet die kant op. Ik kon nergens meer heen in een turbulente finale.Ē Op dat moment hadden Wellbrock en de Fransman Olivier een paar meter gepakt en ontnam Rob Muffels Weertman de gelegenheid de achtervolging in te zetten.

 

De winnende tijd was de tweede snelste in de WK-historie op dit onderdeel. Alleen in Montreal was winnaar Chip Peterson, USA sneller met zijn 1:46.18,10. In Canada was het wedstrijdterrein een roeibaan.

 

Uitslag en olympische plaatsing: Duitsland, Frankrijk en ItaliŽ 2, Hongarije, USA, Spanje en Nederland 1

Florian Wellbrock (Duitsland) 1:47.55,9

Marc-Antoine Olivier (Frankrijk) +0,2

Rob Muffels (Duitsland) +1,5

Kristof Rasovszky (Hongarije) +3,6

Jordan Wilimovsky (USA) +5,1

Gregorio Paltrinieri (ItaliŽ) +5,1

Ferry Weertman (Nederland) +6,0

Alberto Martinez (Spanje) +6,3

Mario Sanzullo (ItaliŽ) +8,8

David Aubry (Frankrijk) +9,2

Rubriek: KNZB, Minioren


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.