Nieuws

31 maart 2009

Laatste beslissingen in E.ON-zwemcompetitie

De ploeg van de Dolfijn heeft in de hoofdklasse ook de laatste voorronde van de E.ON zwemcompetitie gewonnen en bewezen dat ook zonder de inbreng van de NZA-zwemmers een hele sterke ploeg op de been gebracht kan worden. "De critici binnen zwemmend Nederland hebben dit zwijgend gadegeslagen", stond te lezen in de Nieuwsbrief van de Amsterdamse topclub.
De stand is na vier voorrondes
1. De Dolfijn 60 punten
2. WVZ 52 punten
2. De Dinkel 52 punten
4. De Columbiaan 50 punten
5. DWK 44 punten
6. TrVia 40 punten
7. DAW-Finenzo 37 punten
8. Zeester-Meerval 33 punten

De finaleronde vindt op 4 april a.s. plaats in Alkmaar en bestaat uit een ochtend- en middagsessie. De totale winnaar van die dag krijgt 30 punten, nummer twee 28, nummer drie 26 punten …… nummer acht 16 punten. Deze punten worden opgeteld bij de punten van de voorrondes en daaruit volgt de winnaar van de zwemcompetitie.
Helaas géén elektronische tijdwaarneming op deze lange dag zwemmen, wel zijn de uitslagen via live timing te volgen op Finaleronde Alkmaar. Daar vind je ook het programma, de aanvangstijdstippen en de startlijsten.

Promotie-degradatieduel Amersfoort
Op zondag 5 april wordt uitgemaakt welke verenigingen samen met DZ&PC gaan degraderen of die dans zullen ontspringen in het promotie/degradatieduel, dat in Amersfoort betwist wordt door zes teams. Uit de hoofdklasse zijn dat MNC Dordrecht, Zwemvereniging Hoorn en SG Zwemlust/den Hommel. Zij nemen het op tegen de nummers 2, 3 en 4 uit de A-klasse: AZ&PC, Orca en ZV Vlaardingen. De twee snelste ploegen van de ontmoeting in het aloude Sportfondsenbad zwemmen komend seizoen samen met kampioen Eiffel Swimmers PSV in de hoofdklasse. In de vierde ronde imponeerde AZ&PC. De Amersfoortse zwemmers noteerden de snelste tijden van Nederland en waren meerdere malen sneller dan de zwemmers van de hoofdklasseclubs

Kampioen in de A-klasse is geworden Eiffel Swimmers PSV, dat gedurende de eerste drie ronden souverein regeerde en alleen in het laatste deel AZ&PC een beter puntentotaal moest gunnen.
In 2000 stapte PSV uit de toenmalige zwemcompetitie. Drie jaar geleden werd echter gehoor gegeven aan een lang gekoesterde wens om toch weer met een ploeg mee te doen. Begonnen werd in de hoogste afdeling van het district (dispensatie van KNZB-zijde) en daarna stoomde PSV direct door naar de hoogste afdeling van wat nu de E.ON-zwemcompetitie heet.

De trainersstaf van Eiffel Swimmers PSV (v.l.n.r. Paul Goddery, Silvester van Pommeren, Caroline Smits, Adri de Laat en Esther Kouwenberg) werd extra onthaald op een bloemetje tijdens de kampioenenhuldiging op 21 maart j.l.
Foto: Michiel Manuel


De competitieploeg van Eiffel Swimmers is geheel zelfstandig; dat houdt in dat de selecties van Jeanet Mulder (RTC), Marcel Wouda en Jacco Verhaeren niet ingezet worden. Dat gebeurt ook in het komend seizoen niet en daarom denkt trainer Adri de Laat dat het vrijwel ondoenlijk is om volgend jaar de kampioenschapslijn door te trekken. Vooral als De Dolfijn tijdens de voorronden de NZA-toppers inzet, zullen de Amsterdammers niet bij te houden zijn, veronderstelt de Eindhovenaar.

De wedstrijd in Amersfoort moet het helaas ook doen zonder elektronische tijdwaarneming. Wel is er voor de volgers in het land livetiming via Promotie Amersfoort. Daar vind je ook het programma, de aanvangstijdstippen en de startlijsten.

De nummers 26 en lager van de A-klasse degraderen naar de B-klasse. Dat lot overkomt: De Otters Het Gooi, ZV Westland Dijkglas, Van Vliet-Barracuda, EZC en Electrolux AZC.

B-klasse
De nummers 1 t/m 5 promoveren naar de A-klasse: Van Uden-De Gouwe werd kampioen, gevolgd door Aqua-Novio’94, Deltasteur, ESCA Zwemmen en Nuenen. De Brabanders passeerden in de laatste ronde Het Y met 10 seconden! Spannend tot het einde dus.
De nummers 26 en lager (Oeza, De Vikings en ZVW '74) degraderen naar de C-klasse

C-klasse

De nummers 1 t/m 5 promoveren naar de B-klasse. Het oppermachtige Luctor et Emergo (foto) behaalde de titel en versloeg o.a. de andere promovendi ZC Valkenburg, NIMO, Rapido’82 en Aquarijn.
de nummers 26 en lager degraderen naar de district 1e klasse: Wiekslag, de Haaien,
de Meer, GZV Marveld
De 21 t/m 25 zwemmen promotie-/degradatiewedstrijd met vijf teams uit de districten. Het vijftal degradatiekandidaten is: Neptunia'24, HoogenboomTours/BZ&PC, Sassenheim, de Granaet en Swol 1894.








Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport