Nieuws

25 januari 2009

Waaijer en Den Boer maken wb-debuut in Santos

Twee lange afstanders van Eiffel Swimmers PSV hebben deel genomen aan de eerste race in het kader van de FINA 10km Marathon Swimming World Cup 2009 in het Braziliaanse Santos. Bij de dames werd Maaike Waaijer twaalfde in 2 uur 15 minuten en 18 seconden. Zij had te maken met o.a. Olympiër Cassandra Patten (brons in Beijing) en wereldbekerwinnares Angela Maurer. In het eindklassement moesten deze coryfeeën genogen nemen met een bijrol. De winst ging naar het thuisland met Anna Marcela Cunha (2:09.49) en Poliana Okimoto (2.09.58. Op de derde plaats finishte de Duitse Nadine Pastor in 2 uur en 10 minuten.
Bij de mannen moest Robin den Boer het opnemen tegen zwemmers als David Davies (olympisch zilver), Petar Stoychev (winnaar OWS Grand Prix 2008), Valerio Cleri (winnaar wereldbeker 10 km 2008). Bij zijn Worldcupdebuut werd Robin achttiende in 2 uur 7 minuten en 37 seconden. De winst was voor Italië met Simone Ercoli in 2:05.49 op vijf seconde gevolgd door Valerio Cleri.

De vader van Robin was mee als begeleider en hij noemde de deelname aan deze wedstrijd een unieke ervaring. Hij zei daarover: "Het verschil met de concurrentie zoals in deze wedstrijd is op termijn overbrugbaar. Dus wie weet doen ze in de toekomst mee voor de prijzen."

Maaike Waaijer en Robin den Boer bij de affiche van hun eerste wereldbekerwedstrijd. Foto Ronald den Boer
Over de winnaars en verliezers gaf De Boer senior het volgende commentaar: "De Italianen waren zeer tevreden. De Engelse coach Mark Perry was nonchalant over de prestatie van David Davies...... Vooraf had hij toch wel het idee dat hij mee kon dingen naar de prijzen. Wel was het primaire doel voor hem ervaring opdoen in open water. In deze wedstrijd heeft Davies kennis gemaakt met zout water, stroming, golven en stevig duw en trekwerk! Dit was trouwens ook voor Maaike en Robin een goede ervaring".




Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport