background image
 
*

Nextline trapt af met een spectaculaire clinic in Eindhoven

Door: Kees-Jan van Overbeeke   |   Bron: Nextline   |   29/03/2019
Nextline trapt af met een spectaculaire clinic in Eindhoven
© Kees-Jan van Overbeeke
Op zaterdag 16 maart organiseerde Nextline Swim Academy een clinic voor 110 wedstrijdzwemmers tussen de 10 en de 17 jaar.
Het was een dag waarin de deelnemers en ouders/verzorgers hebben genoten van een actief programma. De Swim Academy clinic was een zeer geslaagde kick-off activiteit voor Nextline.
De dag begon al vroeg in het Van der Valk Hotel Eindhoven. Samen met Pieter van den Hoogenband zwemstadion was het hotel de accommodatie van de Nextline Swim
Academy clinic. In het Van der Valk Hotel maakte Nextline gebruik van de professionele hospitality en de nieuwste High Tech zaal voor presentaties. Deelnemers werden welkom geheten met een goodiebag en een kopje koffie/thee. Nextline startte de dag met een mooie introductie en vervolgens nam Ranomi Kromowidjojo de deelnemers en toeschouwers mee in haar inspirerende verhaal als Olympisch Kampioene.
Het middagdeel vond plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Voor de zwemmers stond er een twee uur durende clinic op het programma, waarin de Nextline Swim Academy ambassadeurs de zwemmers een fantastische middag hebben bezorgd. Om 13.00 uur klonk het startsignaal en werd er in 5 groepen gewerkt aan de technieken van verschillende zwemonderdelen. Voor Ranomi Kromowidjojo, Ferry Weertman, Kyle Stolk, Dion Dreesens, Maaike de Waard en Bastiaan Lijesen was het een mooi moment om ervaring en inspiratie over te dragen op de enthousiaste deelnemers. De deelnemers kregen training in de onderdelen, tuimelkeerpunt, borstcrawl, schoolslag, landtraining en onderwaterfase.
Ook voor de toeschouwers was er een inspirerend programma georganiseerd. Netty Kromowidjojo vertelde, als moeder van Ranomi, het verhaal van een topsportouder.
Voor de aanwezige ouders/verzorgers een fantastisch moment om te luisteren naar een mooi verhaal, te leren over de rol die je als ouder kunt innemen en advies te krijgen over allerlei onderwerpen waar je als zwemouder mee te maken kunt krijgen. Aan het einde van de presentatie volgde een uniek moment, de Olympische gouden medailles van Ranomi mochten worden bewonderd.
Als partner van Nextline was ook Robsport vertegenwoordigd en gaf Sabrine van Steen advies over perfect fitting van wedstrijdpakken. Er worden door zwemmers/ouders-verzorgers vaak grote uitgaven gedaan aan wedstrijdpakken, maar wordt dan geļnvesteerd in het juiste pak in de juiste maat? De uitdaging is niet het duurste pak te kopen, maar een pak te kiezen dat het beste bij de zwemmer past, aldus Robsport. Robsport adviseert en helpt bij het kiezen van het perfecte wedstrijdpak door middel van fitting service.

Na afloop van de presentaties kregen de toeschouwers uiteraard de kans om vanaf de tribune te genieten van de clinic in het water. Onder leiding van Ranomi werd de clinic in het water afgesloten met een spannende estafette samen met de ambassadeurs. Er werd flink gezwommen voor de winst, door alle deelnemers.Als laatste onderdeel van de dag stond de meet & greet op het programma. Alle deelnemers kregen Van Nextline een grote poster met foto en handtekeningen van de ambassadeurs.
Daarnaast was er tijd voor iedereen om op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen van hun idolen.

Voor Nextline was de clinic op 16 maart een kick-off en gaan er zeker meer activiteiten volgen. In april starten de Swim Academy Techniek Series, waarin zwemmers onder begeleiding van de ambassadeurs werken aan het verbeteren van de techniek van één van de zwemslagen.

Bekijk hier het fotoalbum van deze dag: http://bit.ly/NextlineSwimAcademyclinicRubriek: Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.