Nieuws

29 september 2008

Mike Marissen van DWK naar AZ&PC

Tijdens de NK estafette kwam duidelijk aan het licht dat er flink is 'overgeschreven' deze zomer. Zinnige voorspellingen voor de competitie zijn er nauwelijks te maken. Zeker nu bijvoorbeeld DWK Barneveld een flinke aderlating moest ondergaan door het vertrek van Mike Marissen. De talentvolle jeugdzwemmer, die afgelopen zomer een prima indruk maakte bij de EYOF-vervangende wedstrijd in Wachtebeke, komt met onmiddellijke ingang uit voor AZ&PC. In mei 2007 stapte hij samen met zijn vader en trainer Dick over naar DWK, waar hij opvallende vorderingen maakte. Bij de Barnevelders was het beleid er ook op gericht om de uitblinkers extra kansen te geven.
Na de 'crisis' bij DWK begin dit jaar, toen veel senioren of stopten of kozen voor Fedor Hes bij AZ&PC begon ook bij vader en zoon Marissen het goede gevoel weg te kwijnen.
Intussen trainde Marissen junior ook op de 50 meterbaan in Amersfoort. Vader Dick: "Daar en bij wedstrijden heb ik al eens met Fedor Hes gesproken en we zaten wel heel erg op één lijn. Na een oriënterend gesprek kwamen we er achter dat we nagenoeg volledig op één lijn zitten. Voor Mike is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en dat is gunstig voor zijn ontwikkeling. Daarnaast heeft Hes zoveel ervaring waar zowel Mike als ik als trainer daar enorm veel van kunnen leren. Ook logistiek is het veel gemakkelijker. Treinen, reisafstanden, baduren, trainingstijden en kracht- en landtrainingen maken AZ&PC ook aantrekkelijk. Ook de aanwezigheid van snellere zwemmers, zoals Robin van Aggele die net over is gestapt, geven Mike een extra impuls. Kortom, de mogelijkheden voor komend seizoen liggen er al."

Het laatste optreden van Marissen voor DWK was bij de NK estafette in Eindhoven. Als slotzwemmer op de 10x 00 vrij kwam er een opmerkelijke 50.54 op de klokken en doen weinig zestienjarigen in Nederland hem na.


De AZ&PC-mannenploeg onderging dit jaar versterking door de komst van ex-DWK-ers en Robin van Aggele. Bij de NEK was dat te merken; de Amersfoorters eindigden op de derde plaats. Foto: Fred Willemsen
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport