background image
 
*

HPC-zwemmers voor drie weken naar Oman om daar te trainen; plus een terugblikje naar Thanyapura (update)

Door: Redactie   |   03/02/2019
HPC-zwemmers voor drie weken naar Oman om daar te trainen; plus een terugblikje naar Thanyapura (update)
Jesse Puts @RedGreenBlue

Na vier keer Thanyapura in Thailand (2013t/m 2016) en een keer Malaga in Spanje, zijn de Nederlandse topzwemmers van nu voor de tweede maal neergestreken in Oman om daar drie weken te trainen onder zonnige omstandigheden.

 

De KNZB-afvaardiging bestaat uit 25 zwemmers, vier coaches, twee fysio’s, een krachttrainer, een voedingsdeskundige (eerste week) en een arts (tweede week).  In het sultanaat moet de basis gelegd worden voor topprestaties bij de Swim Cups in Den Haag (eerste weekend april) en Eindhoven (tweede weekend) met als uiteindelijke doel kwalificatie voor de WK in Wangju (Korea) voor de ‘binnenzwemmers’. Voor de kandidaten voor de WK open water in dezelfde omgeving is er een ander kwalificatietraject. Beide toernooien zijn de tweede helft van juli van de aanstaande zomer. Ook wordt al verder gedacht, namelijk Tokio 2020, waar de Olympische Spelen worden gehouden. Bij de Swim Cup in Den Haag worden vooruitlopend op de situatie in Tokio finales gehouden tijdens de ochtendsessie. In de trainingen wordt daar al rekening mee gehouden.


Hoofdcoach Marcel Wouda is er blij mee, dat in Den Haag de Olympische situatie alvast wordt nagebootst. ‘’Als staf en zwemmers proberen we altijd het verschil te maken met de details, dus ik vind dit een heel goed idee. Vanaf het moment dat we wisten dat de finales in Tokyo in de ochtend konden worden gehouden, zijn we ermee bezig om onze zwemmers ook op die tijden op hun best te laten presteren.’’


Waar ligt Oman precies?


Oman ligt in het Midden-Oosten en heet officieel het Sultanaat Oman. Het is gesitueerd aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten in het noordwesten, Saoedi-Arabië in het westen, en Jemen in het zuidwesten. De hoofdstad is Masqat.


 

Samenstelling NL-zwemteam in Oman


HPC Amsterdam

Arno Kamminga

Jesse Puts

Ben Schwietert

Mathys Goosen

 

Tessa Vermeulen

Kira Toussaint

Valerie van Roon

Tes Schouten

Kinge Zandringa

 

HPC Eindhoven

Maarten Brzoskowski

Dion Dreesens

Kyle Stolk

Stan Pijnenburg

 

Femke Heemskerk

Ranomi Kromowidjojo

Kim Busch

Maaike de Waard

Maud van der Meer

Marjolein Delno

Nelly Velthuijs

Laura van Engelen


Maarten Brzoskowski (links) en Jesse Puts voelden zich op de eerste dag direct thuis in het Midden Oosten


Open Water

Esmee Vermeulen

Ferry Weertman

Marcel Schouten

Pepijn Smits

 

Coaches

Marcel Wouda

Mark Faber

Thijs Hagelstein

Patrick Pearson

 

Andere stafleden
Fysio: Jan Herber

Fysio: Patrick Martens

Krachttrainer: Michiel Reijnders

Arts: Elsbeth van Dorssen (alleen tweede week)

Voedingsdeskundige: Nick Iedema (alleen eerste week)


Nog even terug in de tijd

Onderstaande foto dateert van vijf jaar geleden. Sindsdien is heel veel veranderd in de Nederlandse zwemtop, waarin Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo zich nog altijd blijven manifesteren als bepalende toppers. Martin Truijens is na Rio als trainer verhuisd naar Kopenhagen en werkzaam bij de Deense zwembond. Destijds was Christiaan Sloof bij het NTC Eindhoven trainer van o.a. Ranomi Kromowidjojo.  Tanyapura 2014 met boven de ploeg van het NTC Amsterdam. V.l.n.r. Tamara van Vliet, Inge Dekker, trainer Martin Truijens, Esmee Vermeulen, Sebastiaan Verschuren, Annemarie Worst en Joost Reijns.Beneden vier zwemmers van het NTC Eindhoven met hun coach. V.l.n.r. Bastiaan Lijesen, Ranomin Kromowidjojo, Christian Sloof, Wendy van der Zanden en Jasper van Mierlo. Foto via Facebook
Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.