background image
 
*

Pieter van den Hoogenband: The Dutch Dolphin

Bron: wedstrijd.tips   |   03/09/2018
Pieter van den Hoogenband: The Dutch Dolphin

Van sommige sporters kun je bepaalde sportmomenten nog goed herinneren. De goal van Marco van Basten in de EK finale in 1988 bijvoorbeeld. Of de snoekduik van Robin van Persie in de wedstrijd tegen Spanje op het WK 2014 in Brazilië. Van onze beste zwemmer ooit hebben we ook zo’n moment. De Olympische Spelen van Sydney, Van den Hoogenband in de finale van de 200 meter vrije slag. Hij moest het opnemen tegen de gedoodverfde favoriet Ian Thorpe uit Australië. Niets zou de  "Thorpedo”  kunnen stoppen. Maar de "Thorpedo” was niet opgewassen tegen de "Dutch Dolphin” Pieter van den Hoogenband pakte goud.

Al vroeg begonnen

Om tot dergelijk prestaties te komen moet je al vroeg beginnen met de wedstrijdsport. Bovendien moet je over een flinke dosis talent beschikken. Pieter van den Hoogenband begon al vroeg en had in zijn moeder Astrid is fantastische trainster. Ze had namelijk zelf ook op hoog niveau gezwommen. Op zijn veertiende ging hij trainen bij Jacco Verhaeren en die zette uiteindelijk de puntjes op de i. Het resultaat waren vele nationale, EK, WK en Olympische titels.

Na zijn carrière

Na zijn zwemcarrière bleef Pieter in de sport bezig. Via Topsport Community probeerde hij topsport, wetenschap en het bedrijfsleven te koppelen. Ook maakte hij zich sterk voor een aantal goede doelen zoals de Amsterdam City Swim en Spieren voor Spieren. Dat zijn blik ook gevestigd is op de jeugd blijkt wel dat hij in 2015 en 2017 Chef de mission was van de Oranjeploeg op het Europees Jeugd Olympisch Festival was. Pieter van den Hoogenband vele records, vele medailles maar hij blijft de sport een warm toe dragen.

Dit is een artikel in samenwerking met Wedstrijd.tips. Lees het volledige artikel.

Rubriek: Interviews


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.