background image
 
*

EJK Helsinki: Tien meisjes en zes jongens hebben geen moeite met de prestatie eisen voor Helsinki

Door: Jos van Kuijeren   |   18/04/2018
EJK Helsinki: Tien meisjes en zes jongens hebben geen moeite met de prestatie eisen voor Helsinki
Sam van Nunen, PSV @kees jan van overbeeke

Hoofdcoach Talentontwikkeling Mark Faber heeft na afloop van de Swim Cups in Den Haag en Eindhoven het team voorgedragen dat van 4 tot en met 8 juli in Helsinki deelneemt aan de Europese Jeugd Kampioenschappen.

 

Voor EJK-gerechtigde zwemmers is er geen gelegenheid meer om zich te kwalificeren. De kwalificatieprocedure is na afloop van de Swim Cup Eindhoven gesloten. De onderstaande zes zwemmers en tien zwemsters hebben zich weten te kwalificeren. Achter iedere sporter staat vermeld op basis waarvan kwalificatie heeft plaatsgevonden.
Meisjes

Kaylee Dekker: 100 vlinderslag

Niamh Hofland: 800 vrije slag

Silke Holkenborg: 200 vrije slag

Imani de Jong: 50 vrije slag

Indy Jongman: 100 rugslag

Nienke Jonk: 50 en100m vrije slag, 50 en 100m vlinderslag

Rosey Metz: 50 en 100m schoolslag

Sam van Nunen: 50m vrije slag

Chefanja Nunes: 50m vlinderslag

Lieke Oude Lenferink: 50m rugslag

 

Kaylee Dekker, Sam van Nunen en Lieke Oude Lenferink debuteren op internationaal niveau, terwijl Nienke Jonk en Imani de Jong vanuit de EYOF-selectie, die vorig jaar in het Hongaars Gyor aan de start stonden.

Niamh Hofland, Rosey Metz en Indy Jongman waren er al bij tijdens de EJK van 2016 in Hodmezovasarhely, terwijl Imani de Jong, Silke Holkenborg en Chefanja Nunes vorig jaar in Netanya kennis maakten met de Europese jeugd elite.De meeste limieten kwam op naam van Nienke Jonk. Zij mag vier keer individueel starten. @Kees Jan van Overbeeke


Jongens

Jelle Betten: 100 rugslag

Caspar Corbeau: 50,100 en 200m schoolslag

Juri Dijkstra: 50 schoolslag en 100 schoolslag

Jari Groenhart: 200 en 400m wisselslag, 200m rugslag

Luc Kroon: 200m vrije slag

Kenzo Simons: 50m vrije slag, 50m rugslag

 

Van de zes gekwalificeerde jongens is het voor Jari Groenhart de eerste keer dat hij zich heeft geplaatst voor een EYOF of EJK, maar hij deed dat met veel overtuiging. Caspar Corbeau, Luc Kroon en Kenzo Simons kennen elkaar van de EYOF vorig jaar in Hongarije. Jelle Betten hoorde 2015 bij het EYOF-gezelschap in Tbilisi, de Fries mag nu voor de eerste keer het EJK-tenue. Het is opvallend dat drie zwemmers van het RTC Drachten hun inspanningen beloon zien met kwalificatie, naast Groenhart en Betten gaat ook schoolslagspecialist Juri Dijkstra naar Finland. Hij was er vorig jaar ook bij in Netanya. Caspar Corbeau vorig jaar bij de EYOF winnaar van de 200 meter schoolslag

Schoolslagzwemmer Caspar Corbeau onderstreepte zijn uitverkiezing met drie NRs Jeugd bij wedstrijden in het Canadese Victoria: 50 meter 28.14, 100 meter 1.01.86 en 200 meter 2.14.07. De aanstaande student aan de Universiteit van Texas is de zoon van Jim Corbeau, die in de jaren tachtig ook vanuit de USA Nederlandse records zwom op de 100 meter schoolslag en deel uit maakte van de Nederlandse ploeg bij de Europese kampioenschappen in Rome 1983.

Op een later moment zal worden vast gesteld op welke estafettes Nederland zal uitkomen. De samenstelling van een estafettekwartet gebeurt op basis van de zwemmers in Helsinki, die zich individueel gekwalificeerd hebben. Het lijkt zeker dat Nederland in ieder geval sterke ploegen kan formeren op de Mixed estafettes.  


De begeleiding voor het EJK-team 2018 is in handen van:

Frank Bosma, coach

Bibi Gulikers, coach

Kees Robbertsen, coach

Guus Gilsing, fysiotherapeut

 

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.