Nieuws

28 september 2007

De Dolfijn favoriet in de prognoses van trainers 2

Negen trainers uit de A-afdeling gaven hun mening over de komende competitie, waarin de Dolfijn huizenhoog favoriet is.

Jaco van Gent (DWK)
"Ik denk dat de top-5 komend seizoen gevormd zal gaan worden door de volgende verenigingen in willekeurige volgorde:
Trivia, WVZ, Dinkel Denekamp, Dolfijn en DWK.

- Dolfijn is natuurlijk een vaste waarde en een geduchte tegenstander van ons door de geschiedenis heen in de competitie. Uitgerust met een aantal toppers van NZA, waarbij oa Nick Driebergen en Bas van Velthoven een sterke aanwinst kunnen zijn, zullen zij vooral in de seniorenleeftijden goed kunnen presteren. Echter zullen de toppers in de eerste ronde afwezig zijn ivm het trainingskamp in Lignano.
- Dinkel Denekamp is vorig jaar ijzersterk voor de dag gekomen met een ploeg waarin de breedte duidelijk zichtbaar is! Ik verwacht dat zij ook dit jaar weer bij de bovenste 3 zullen eindigen, en misschien zelfs voor een verrassing kunnen zorgen!
- WVZ is met de nieuwe aanwinsten Thijs en Jolijn van Valkengoed en Ensger Kotterink erg sterk geworden. Zij bezitten over een zéér brede selectie waardoor volgens mij alle leeftijden goed bezet kunnen worden. Hun eigen doelstelling van top-3 vind ik een mooie uitdaging, we zullen zien of het haalbaar is!
- Trivia heeft al jaren een sterk team, veel goede zwemmers, enkele (wereld)toppers en een goed opgebouwde ploeg. Vaste plek voor hen in de top-5 denk ik.
- DWK. Mijn verwachting voor onze eigen plek zal top-3 zijn, net als vorig jaar... In de breedte hebben wij een redelijk sterk team denk ik, voornamelijk de heren senioren en jongens junioren behoren bij de top van NL. Dat ook de dames bovenin mee kunnen draaien hebben zij afgelopen weekend laten zien door tweede te worden bij de NEK. Bij de meisjes junioren en jeugd wordt het spannend of zij het verschil met de NL-top klein kunnen houden, of dat zelfs een aantal van hen, na invoering van ons nieuwe beleidsplan gericht op talentontwikkeling, inderdaad de aansluiting kunnen vinden met die top.

Kortom, we kijken reikhalzend uit naar komend weekend waar wij, zeker na afgelopen weekend, met veel vertrouwen de strijd aan willen gaan om de bovenste plaatsen in de hoogste afdeling van onze nationale verenigingscompetitie!"

Arthur van Strien (WVZ)
"Door de ingrijpende wijziging van het programma en de invoering van het nieuwe punten systeem, is een goede prognose lastig te maken. Gezien de breedte van onze selectie en de uitbreiding van het aantal senioren nummers zijn wij als WVZ er zeker niet minder op geworden en is de ambitie voor dit seizoen een 3e plaats. Daar tegenover staat dat ook andere ploegen versterkingen hebben en in bepaalde leeftijdsgroepen absoluut goed scoren. Het zal gaan tussen de traditioneel sterke verenigingsploegen, welke ook het afgelopen weekend tijdens de Nationale Estafette Kampioenschappen sterk voor de dag kwamen. Uiteindelijk zal de finale ronde beslissend en heel spannend worden, mede door het gewijzigde punten systeem, waar een ploeg op basis van seconden telling uit de eerste 4 ronden niet automatisch comfortabel in het zadel zit en de kans op het eindigen met een gelijk aantal punten vrij reëel is."
Prognose: 1. DWK 2. Trivia 3. De Dolfijn en WVZ 5. De Dinkel en De Columbiaan

Jeroen Rademaker (de Dinkel Denekamp)
"Ik denk dat we momenteel een behoorlijk sterke ploeg hebben en weer met de besten mee kunnen doen. Bij de estafettekampioenschappen hebben we in alle categorieën strijd geleverd. Met de breedte zit het dus wel goed en daar draait het om in de competitie."
Prognose: 1. de Dolfijn 2. DWK 3. WVZ 4. de Dinkel Denekamp 5. de Columbiaan

Jolanda de Rover (De Dolfijn)
Jolanda de Rover: "Hans Elzerman is met de nationale ploeg in Italië en ik voel me als plaatsvervanger nog niet echt bevoegd om uitspraken te doen. Ik denk dat de drie winnende clubs van vorig jaar weer gaan meedoen om de prijzen en dus in willekeurige (alphabetische) volgorde: De Dinkel, De Dolfijn en DWK. Wij als Dolfijn gaan er natuurlijk hard tegenaan en doen ons uiterste best."

Kees Robbertsen (DZ&PC)
"De nieuwe opzet geeft wel een impuls aan de competitie. En we zijn natuurlijk versterkt met de komst van o.a. Mariët Koster. Maar dat wil niet zeggen dat we in de breedte echt goed mee kunnen komen."
Prognose: 1. de Dolfijn 2. DWK 3. de Dinkel 4. TriVia 5. WVZ 10. DZ&PC

Jenny Koster (Bikkel Hoogeveen)
"In Hoogeveen hebben we veel trainingsfaciliteiten en dankzij een naamsponsor kunnen we onze talenten veel bieden. Dat Mariët naar DZ&PC is gegaan komt omdat zij heel graag naar de EK wil en in Drachten 25 uur per week kan trainen in een top-ambitiegroep. Wij hebben goede jeugd en ik denk dat wij bij de eerste tien kunnen eindigen. We zien wel hoe het richting slotwedstrijd gaat."
Prognose: 1. de Dolfijn 2. DWK 3. de Dinkel 4. TriVia 5. WVZ 9. Hoogeveen

Tom Rikhof (OZ&PC)
"Ondanks dat we afscheid hebben moeten nemen van Moniek Nijhuis, die in het verleden goede punten heeft verzameld, in de competitieploeg, verwacht ik dat we rond de 10e plaats moeten kunnen eindigen. In de laatste ronde vorig seizoen hebben we al laten zien dat de vorm weer terug was, na drie rondes te hebben aangemodderd (met ook wel enkele uitschieters in de successen, dus het was niet allemaal minder) met de tegeltjes in Oldenzaal. Die vorm zetten we door. Hoe de plaatsen tussen 6 en 15 verdeeld worden???? Ik ben erg benieuwd wat onze tegenstanders gaan doen met de nieuwe competitieprogramma’s. Als ik zaterdagavond in de bus terug rijd uit Hoogeveen, dan heb ik een puntenaantal, maar wat dat getalletje betekent, weten we hopelijk zondagavond als alle punten op zwemkroniek.com staan!"
Prognose: 1. De Dolfijn 2. DWK 3. TriVia 4. WVZ 5. De Dinkel
10. OZ&PC

Ad Reinstra (TriVia)
Prognose: 1. de Dolfijn 2. DWK 3. WVZ 4. de Dinkel Denekamp 5. Trivia

Onko Drent (Zeester-Meerval)
"Veel van onze senioren dames en heren zijn vanaf dit seizoen druk met studeren of werken. Praktisch gezien moet ik veel junioren en jeugd zwemmers inzetten op de heren en dames nummers. Het team is dus "verjongd". Het zijn weliswaar talentvolle jeugdige zwemmers maar tegen de echte dames en heren van de gevestigde topclubs komen zij nog tekort. Een plaats bij de top 10 is het doel waarbij plaats 10 ook het meest reëel is. De breedte van de club wordt door de nieuwe competitie opzet wat zwaarder belast en dan met name bij de heren en dames nummers. Dat gaat voor de Udense formatie een zware klus worden. Al is de mentaliteit en trainingsinzet van de groep prima te noemen en zullen ze die "zware klus" als een uitdaging opnemen.
Prognose: 1. de Dolfijn 2. DWK 3. WVZ (zij gaan verrassen) 4. de Dinkel Denekamp
5. Trivia
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport