background image
 
*

World Cup zwemmen opnieuw in Eindhoven, zo heeft de FINA bekend gemaakt

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB   |   01/03/2018
World Cup zwemmen opnieuw in Eindhoven, zo heeft de FINA bekend gemaakt
Ranomi Kromowidjojo, een van de SWC smaakmakers

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is van 28 tot en met 30 september voor het tweede achtereenvolgende jaar het strijdtoneel van een FINA Swimming World Cup-wedstrijd. De FINA heeft dit bekendgemaakt op haar website. Eindhoven is na Kazan en Doha (beide lange baan) de eerst van vijf steden waar de SWC 2018 op de korte baan gehouden wordt.

 

Na afloop van de zeer succesvolle editie in 2017 was de wereldzwembond FINA onder de indruk van de opzet van de wedstrijd in Eindhoven. De FINA is er daarom zeer enthousiast over dat de KNZB, BrabantSport, de gemeente Eindhoven en sportmarketingbureau TIG Sports, wederom de handen ineen hebben geslagen om een editie in 2018 mogelijk te maken.

 

André Cats, Technisch Directeur van de KNZB: ‘’We zijn verheugd dat het World Cup-circuit wederom Eindhoven zal aandoen. We zijn momenteel in de laatste fase van onderhandelingen met de FINA, maar het is een kwestie van tijd dat we het contract tekenen. Nieuw is dat het toernooi dit jaar drie dagen duurt, in plaats van twee.’’

 

Ook KNZB hoofdcoach Marcel Wouda is enthousiast. ‘’In 2017 is het deelnemen aan de World Cups heel goed bevallen. Het levert onze zwemmers erg veel internationale toernooi-ervaring op. De wedstrijden zijn sterk bezet en onze zwemmers vonden de show-achtige wedstrijd vorig jaar in Eindhoven een onvergetelijke ervaring.’’

 

Ook in 2018 zal de wedstrijd in nauwe samenwerking met TIG Sports georganiseerd worden. TIG Sports heeft een succesvol ‘track record’ als het gaat om de organisatie van internationale sportevenementen. Zwemlegende Pieter van den Hoogenband zal wederom optreden als toernooidirecteur. De KNZB zal de World Cup ook aangrijpen om allerlei side events te organiseren en Eindhoven drie dagen lang geheel in het teken van zwemsportpromotie te laten staan.

 

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.