background image
 
*

Van Rouwendaal wordt op de finish 5 kilometer verrast door Braziliaanse Cunha

Door: Jos van Kuijeren   |   19/07/2017
Van Rouwendaal wordt op de finish 5 kilometer verrast door Braziliaanse Cunha

Een foto besliste bij de 5 kilometer in het woelige water van het Balatonmeer over brons en de ondankbare vierde plaats. In spanning werd op het verlossende antwoord gewacht en dat bracht geen lach op de gezichten van Sharon van Rouwendaal en de Nederlandse volgers. Ana Marcela Cunha, routinier uit BraziliŽ, bleek één tiende sneller bij het aantikken. De wereldtitel ging naar de Amerikaanse Ashley Twichell, zilver was voor Aurelie Muller.

"Bij zoiets heb ik nooit gelukĒ,mompelde de teleurgestelde Van Rouwendaal, die samen met coach Thijs Hagelstein besloot een protest in te dienen.


Niet tegen de vaststelling wie derde of vierde was geworden,  de Braziliaanse Cunha of zij, maar omdat zij gehinderd zou zijn door Aurelie Muller bij het ingaan van het finish gedeelte. Het pretest werd afgewezen.

Kenmerkend in de race over 5 kilometer was de strijdbaarheid van Sharon van Rouwendaal. Terwijl zij zondag nog klaagde over vermoeidheid en het hoge tempo tijdens de 10 kilometer en vooral in de slotfase ver terugviel, was zij nu voortdurend in de voorste gelederen te vinden.

In de spannende eindsprint kwam zij slecht uit bij de finish. Lange tijd had zij uitzicht op de bronzen medaille, maar in de laatste meters kwam de Braziliaans langzij en leek zij daarmee Van Rouwendaal te verrassen. Zeker toen ook haar aantik veel feller oogde.

Zou dan toch de routine gezegevierd hebben? Cunha is al een veteraan en het brons was haar achtste WK-medailles. Eerder deze week was zij derde op de 10km, de afstand waar zij in 2013 en 2015 respectievelijk zilver en brons op behaalde. In 2010 won zij brons op de 5 kilometer.   

 Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.