background image
 
*

Nederlandse deelname aan World Para Swimming World Series Berlijn

Door: Chantal Boonacker   |   05/07/2017
Nederlandse deelname aan World Para Swimming World Series Berlijn
Amber van der Kruk (links) maakt haar debuut @Kees-Jan van Overbeele

Met maar liefst twintig zwemmers is een Nederlandse delegatie prominent aanwezig in Berlijn. Het team neemt deel aan de vijfde en tevens laatste editie van de World Para Swimming World Series 2017. Voor de Nederlandse ploeg is het de tweede wedstrijd van de World Series. Een klein deel van de ploeg stond in maart in Kopenhagen op het startblok, maar voor het grootste deel van de ploeg is dit de eerste kennismaking met deze nieuwe wedstrijdserie.

 

De wedstrijd heeft zeer veel (inter)nationale deelnemers aangetrokken. Op bijvoorbeeld de 50 vrij zijn 258 heren en 187 dames ingeschreven en de 400 vrij kent 97 mannelijke en 93 vrouwelijke deelnemers. Het zullen dus lange sessies worden. De eerste series staan op donderdagochtend op het programma terwijl de laatste finales zondagmiddag gezwommen worden. Vanwege het grote aantal deelnemers worden er A, B en C-finales gezwommen en is er een speciale jeugdfinale. Plaatsing voor de finales gaat op punten, net als bij onze NKs.

 

Voor drie zwemmers is deze wedstrijd extra speciaal. Na vijf jaar zonder buitenlandse wedstrijden mag Thijs van den End zich weer gaan meten met de internationale concurrentie. Amber van der Kruk (2001) mag haar internationale debuut maken in Berlijn. Aangezien de jonge S14-zwemster nog niet internationaal geclassificeerd is, en er in Berlijn geen classificatie voor zwemmers met een verstandelijke beperking wordt georganiseerd, mag zij alleen in de series starten en kan zij zich niet plaatsen voor de finales. Door deelname aan de series kan ze echter wel de broodnodige ervaring op doen met het zwemmen van een wedstrijd in het buitenland en dat is natuurlijk goud waard voor de zwemster van MSV Zeemacht.

Voor zwemmers met een lichamelijke of visuele beperking worden in Berlijn wel classificaties georganiseerd. De classificatie van Tim van Duuren staat op woensdag 5 juli om 8.30 uur op het programma.

 

De wedstrijduitslagen zijn te volgen via: http://www.idm-schwimmen.de/protokoll/protokoll/

De link naar de livestream is: http://www.idm-schwimmen.de/galerien/galerie-2017/video-2017/


Rubriek: IPC, KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.