background image
 
*

Minioren in topvorm op tweede dag Speedo Jaargangwedstrijden LZ 1886

Door: Robert van Vuuren   |   20/02/2017
Minioren in topvorm op tweede dag Speedo Jaargangwedstrijden LZ 1886

In een tot de nok toe gevuld zwembad De Zijl was ook de tweede dag van de 32e Speedo Jaargangwedstrijden er een om in te lijsten. Geen enkel persoonlijk record was veilig en dat gold ook voor twee kampioenschapsrecords. Organisator LZ 1886 was opnieuw in topvorm bij het jaarlijks terugkerende evenement in Leiden.

Jongens minioren 6

De jongens geboren in 2005 openden de middag met sprintgeweld: de 50 meter vrije slag. Nick Buitendijk (WZ&PC Triton) had zaterdag op de 100 vrij al bewezen snel te zijn en ook de 50 vrij was (vanuit een buitenbaan in serie 2) een prooi voor hem in 29.69. Sven Klink (ZV 44) en Edvin Hodzic (Dommelbaarzen) konden in de snelste serie niet meer aan deze tijd komen en werden tweede en derde. Op de 100 rug stond er weer een heel ander podium, ditmaal aangevoerd door Niels Jansen van Aqua-Novio ’94 (1.13.63), gevolgd door Colin Bes (Polaris) en Steijn Louter (AquaDream). Hierna was het tijd voor de langere-afstandszwemmers op de 400 vrij. Sven Klink had het meeste uithoudingsvermogen en won het goud (5.07.64), gevolgd door Niels Jansen en Casper Hoogervorst (De Columbiaan). De winst op de 100 meter schoolslag ging naar Domingo Kuipers (SG Bolsward-Workum), met de tweede en derde plaats voor Steijn Louter en Tijn van Kuijk. De dag werd afgesloten met de 100 wissel, die gewonnen werd door Steijn Louter (1.16.52), gevolgd door Menno Wieringa (Lansingh) en Sven Klink.

Meisjes minioren 5
Ook de meisjes minioren 5 begonnen met de korte sprint. Na 50 meter bleek Pippa van ’t Land (ZPC Amersfoort) de snelste sprint in de benen te hebben (30.35). Charley Blide (ZPC Hoogeveen) en Kimberley Ruiter (Columbiaan) volgden op korte afstand. Charley Blide (goud in 1.16.35) en Pippa van ’t Land (brons) zagen we ook na de 100 rug terug op het podium, met zilver voor Noor Vermeer (SBC2000). Op de 100 schoolslag zagen we juist een heel ‘nieuw’ podium. Na een spannende strijd bleef Elydjah van der Heul (Barracuda) Veerle Riezebos (De Houtrib) 13-honderdste voor: 1.26.72 om 1.26.85. Sophie Faveaux (ZPC Amersfoort) won het brons. Op de 400 vrij had Sara Korthuis (TriVia) de langste adem (5.26.07), op de voet gevolgd door Robyn Hulleman (ZVV) en Estelle van Wijngaarden (ZPB- H&L). Op de afsluitende 100 wissel ging de winst naar Pippa van ’t Land (1.17.91), gevolgd door Noor Vermeer en Robyn Hulleman.

Jongens minioren 5
De jongens minioren 5 begonnen hun zwemdag met de 100 wisselslag. Joeri Harreman (De Schelde) ging in 1.20.79 er met het goud vandoor. Tenzing Geutjes (ZPC AMERSFOORT) zwom verrassend vanuit serie 1 naar het zilver; het brons was voor Sem Beekhuis (ZVV). Op de 100 schoolslag maakten Jip Bakker (SG FZC ’54-De Vikings) en Lars Bulman (AquaDream) er een spannende strijd van. Uiteindelijk bleef Jip Lars met 0.06 seconde voor met een eindtijd van 1.31.73. Senna Hof (Isis) nam het brons mee naar huis. Op de afsluitende 50 vrij bleek Tenzing Geutjes de snelste in 31.13, gevolgd door Joeri Harreman en Stijn Beekhoven (ZV De Zaan).

Meisjes minioren 4 en later

Bij de meisjes minioren 4 werden op de eerste dag alle afstanden gewonnen door Hylcke de Beer, en ook zondag was zij drie maal op het hoogste treetje van het podium te vinden. Op de 100 wisselslag maakte zij een eind aan het 18 jaar oude kampioenschapsrecord van Mariëtte Nijhoff uit 1999: met 1.18.75 was Hylcke ruim sneller dan de oude toptijd van 1.19.26. Yara Mels (TRB/RES) en Yiva Konings (Hellas-Glana) pakten het zilver en brons. Op de 100 school was het heel spannend en gaven Hylcke en Yara elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk moest er een jurybeslissing aan te pas komen dat het goud naar Hylcke ging en Yara het zilver, overigens in een mooi PR van 7 seconden! Flòra Szili-Torok (Barracuda) volgde op gepaste afstand en won het brons. Op de afsluitende 50 vrij was Hylcke weer superieur en sneuvelde het tweede kampioenschapsrecord van de dag. Met 30.52 was Hylcke sneller dan de 31.21 die Noa Teuben in 2015 op de klokken zette. De tweede plek was voor Mila Oomens (Barracuda); Ylva Konings werd derde.

Jongens minioren 4 en later
Bij de jongens minioren 4 en later was het de dag van Thierry Zulver, die alle nummers in deze categorie wist te winnen. Op de 100 vrij was hij de snelste in 1.11.04. Om het zilver en brons werd hard gevochten door Floris Tanis (ZC De Schotejil) en Ingmar Mulder (MNC Dordrecht) en uiteindelijk was het verschil slechts 0.03 in het voordeel van Floris. Op de 50 vlinder ging het zilver naar Ingmar Mulder, en het brons naar Rinz van der Staal (Hieronymus). Ook op de 100 rug werd Ingmar Mulder tweede, de derde plaats was voor Quinten Brouwer von Gonzenbach (TriVia).

Paralympische nummers

Ook vandaag stonden er weer twee nummers voor de jongste paralympische zwemmers op het programma. Onder toeziend oog van paralympisch talentcoach Jeanet Mulder lieten Yanu van Leeuwen (TZC Vahalis), Jesse Stel (HZ&PC Heerenveen) en Suzie Pellis (Hieronymus) met diverse grote PR-verbeteringen zien dat de volgende generatie paralympische zwemmers eraan komt.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de LiveTiming: http://www.zwemkroniek.com/upload/livetiming/jaargang2017

 

Rubriek: KNZB, Minioren, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.