Nieuws

30 augustus 2005

Maarten van der Weijden zet strijd tegen kanker voort

Maarten van der Weijden kreeg vier jaar geleden acute lymfatische leukemie, maar is nu weer terug in de wereldtop van het marathon zwemmen. Hij zwom in de zomer van 2004 het IJsselmeer over in recordtijd onder het motto: "De tegenprestatie; na kanker het IJsselmeer overzwemmen." Dit zwemseizoen verbeterde hij onder andere het Nederlands record op de 1.500 meter korte baan en werd in juli 5e en 6e tijdens de Wereld Kampioenschappen Open Water Zwemmen in Montreal op de 10 en 25 km. Maarten wil in 2006 of 2007 wereldkampioen marathonzwemmen worden.

Onlangs is de stichting: “Maarten van der Weijden zwemt tegen kanker” opgericht. De stichting houdt zich bezig met het inzamelen van geld voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden in de strijd tegen kanker en zorgt er voor dat elk gedoneerde euro naar het onderzoek tegen kanker gaat. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met KWF Kankerbestrijding.

Daarnaast wordt de boodschap: "Kanker betekent lang niet altijd het einde" uitgedragen. Ruim de helft van alle kankerpatiënten overleeft de ziekte meer dan 5 jaar. De zwemprestaties van Maarten van der Weijden zijn het bewijs dat kanker lang niet altijd het einde betekent.

"Ik heb het geluk gehad te mogen herstellen en dat gun ik ook anderen", aldus Maarten. Door geld binnen te halen voor nieuw onderzoek help je de kans op herstel voor anderen te vergroten. Door middel van zijn zwemprestaties wil hij kankerpatiënten hoop geven. Op www.zwemmentegenkanker.nl staat informatie over de stichting en houdt Maarten onder andere een dagboek bij.
Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport