background image
 
*

Concept van Twente Open Niveauwedstrijden 2015 goed ontvangen in Overijssel

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: TONW   |   25/11/2015
Concept van Twente Open Niveauwedstrijden 2015 goed ontvangen in Overijssel

In Almelo werd afgelopen weekend deel 2 van de Twente Open Niveauwedstrijden 2015 gehouden, waaraan een groot deel van de Overijsselse top van junioren, jeugd en senioren deelnam en op uitnodiging ook enkele clubs uit aangrenzende regio’s. Deel 1 begin oktober in Oldenzaal was uitstekend verlopen met de deelname van 13 clubs met totaal 145 zwemmers en ruim 300 starts en dat het concept goed ontvangen is bij de zwemmers en de trainers, blijkt wel uit het feit dat bij deel 2 maar liefst 17 clubs met ruim 180 zwemmers en ruim 380 starts werden ingeschreven.

 

Net als bij deel 1 werden de voorrondes met Duitse start vlot afgewerkt en aansluitend werden de finales gezwommen. Als afsluiting van de wedstrijd stonden enkele estafettes op het programma. De 4 x 50 m. wisselslag heren werd in 1.50,98 gewonnen door de Dinkel en de 4 x 50 m. vrije slag dames door Deltasteur in 1.50,12.

 

De ereprijs voor de beste prestatie van het toernooi ging bij de heren naar Karst Boersma (de Dinkel), die met zijn 1.55,54 op de 200 m. vrij 636 FINA-punten scoorde en bij de dames ging deze prijs naar Silke Holkenborg (Montferland)) voor haar prestatie op de 200 m. vrij in 2.08,92 (634 punten).

 

Tijdens deel 2 was er een spannende strijd om de ereplaatsen in de 100 m. - Klassementen. Voor de dames en heren All-in waren er geldprijzen beschikbaar. Bij de heren ging de winst naar Karst Boersma (De Dinkel, vóór ploeggenoot Jeroen Gijselaar en Michael Bolk (zv 44), terwijl bij de dames de eerste plaats voor Sterre Mooiweer (de Dinkel) was, net vóór  Gabriëlle Bolk (zv 44) en Anouk Knippers (de Dinkel).

 

Dankzij de medewerking en de inzet van de organiserende verenigingen OZ&PC Oldenzaal en ZPV De Veene Almelo/Wierden is de opzet van de initiatiefnemers, om in Overijssel enkele leuke en spannende wedstrijden voor de beste junioren, jeugd en senioren in de regio te organiseren, zeker geslaagd. Hopelijk krijgt het initiatief in 2016 een goed vervolg.

 

Uitslagen Twente Open Niveau wedstrijden

 

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.