background image
 
*

Programmering Rio bepaalde keuze voor open water Marcel Wouda

Door: Peter Bekkering   |   30/10/2015
Programmering Rio bepaalde keuze voor open water Marcel Wouda
Marcel Wouda

De programmering van de verschillende zwemonderdelen op de Olympische Spelen in Rio bepaalde de keuze van Marcel Wouda voor open water zwemmen. Dat zegt hij in het openingsinterview met Marcel Wouda en Patrick Pearson in het komende nummer van Keerpunt.


Wouda: "Het is vooral een praktische programmeringskeuze. Als je kijkt naar de programmering van de verschillende zwemonderdelen op de Olympische Spelen, dan is het eerst binnenzwemmen, dan een dag niks en vervolgens twee dagen open water zwemmen. Dat laatste vindt echter om acht uur s ochtends plaats en het zwembadzwemmen van half een tot drie en s avonds van tien tot twaalf. Als je het hebt over maatwerk, dan ga je kijken naar details. Ook qua bioritme. 


Cruciaal detail is dat sporters wennen aan het tijdstip waarop hun race wordt gezwommen. Daarom laten we de sporters ook in de voorbereiding twee tot drie weken op dezelfde tijden als bij de Spelen trainen. Dat betekent van half negen tot half elf open water, half een tot drie zwembadzwemmen, van vijf tot zeven open water en van tien tot twaalf zwembadzwemmen. Een coach kan nooit voor zon lange periode steeds dezelfde focus opbrengen. Vandaar dat we het hebben verdeeld. Wouda besloot daarbij voor open water te kiezen omdat hij naar eigen zeggen momenteel de enige open water coach is die het op dat niveau kan doen.


Het hele interview lezen? Neem dan vandaag nog een abonnement op Keerpunt!Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.