background image
 
*

Acht zwemsters naar WK korte baan in Doha, daarbij is ook Rieneke Terink

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: KNZB   |   10/11/2014
Acht zwemsters naar WK korte baan in Doha, daarbij is ook Rieneke Terink
Rieneke Terink @Kees-Jan van Overbeeke

Technisch directeur Joop Alberda maakte vandaag de definitieve selectie voor de Wereld Kampioenschappen korte baan zwemmen in Doha (Qatar) van 3 t/m 7 december 2014 bekend.

Na het Internationale zwemgala in Aken (tweede helft oktober) en de ONK korte baan in Tilburg het afgelopen weekend heeft technisch directeur KNZB Joop Alberda zijn keuze gemaakt voor de Nederlandse deelnemers aan het WK korte baan in Doha (3 t/m 7 december).

In overleg met de technische staf stelde hij de definitieve afvaardiging namens Nederland vast. Vijf zwemsters hadden zich op basis van eerdere prestaties tijdens het EK korte baan in Herning 2013 en/of individuele medailles bij het EK lange baan in Berlijn 2014 al gekwalificeerd. Dat waren Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Inge Dekker, Moniek Nijhuis en Sharon van Rouwendaal. Dit vijftal kent de sfeer van de WK korte baan. Inge Dekker beleefde haar vuurdoop bij de WK van Shanghai in 2006 en was er nadien ook bij in 2008 en 2010. De groep is na dit weekend aangevuld met de WKkb-debutanten Maud van der Meer, Esmee Vermeulen en Rieneke Terink. Deze zwemsters komen in aanmerking voor deelname aan estafettes. De exacte deelname per discipline en afstand wordt de komende weken bepaald.

Trainingsstage
Jeugdzwemmers Marrit Steenbergen (2000) en Nyls Korstanje (1999) gaan ook naar het WK in Doha. Zij nemen namens de KNZB deel aan een internationale trainingsstage, in het leven geroepen door de  FINA. De zwemmers krijgen hiermee de kans kennis en ervaring op te doen met een groot internationaal toernooi en in contact te komen met toekomstige topzwemmers. De wereldzwembond nodigt in totaal 350 jonge zwemmers uit voor deze stage. Elke land mag 2 jeugdzwemmers, een jongen en een meisje, hiervoor aanwijzen. Marrit Steenbergen is via DZ&PC Drachten doorgestroomd naar het RTC Drachten. Nyls Korstanje komt uit voor Aqua-Novio’94 uit Nijmegen en traint part time bij het RTC Eindhoven. Trainer en coach Frank Bosma gaat mee als begeleider van het tweetal.


Kijkje in het zwemcomplex in Doha

Rubriek: KNZB, Nieuws


Reacties:

  • 10/11/14 om 19:58 uur
    LJ Stolk
    Geen enkele man aan boord, wat toch een indicatie is voor een gat in de zwemselectie op dit moment. Vraag me toch wel af hoe we korte baan moeten gaan zien, want waar voorheen toch wel sprake was van een enigszins duidelijke scheiding tussen kort en lang bad seizoenen, is de situatie, zeker dit jaar, dat zo'n WK korte baan eigenlijk ongelegen komt. Uit verschillende (mannen) hoeken horen we dat er toch bar weinig interesse was voor Doha als ze een week erna op scherp moeten staan voor het echte werk: de Amsterdam Swim Cup waar tickets voor Kazan te behalen zijn. Vreemd toch dat een WK korte baan daardoor ongelegen komt omdat je niet naar Doha kan gaan reizen en racen om, wat?, 3 dagen na terugkomst op scherp te moeten staan om je voor een echte WK te moeten kwalificeren.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.