background image
 
*

Zegenwerp organiseert met Netherlands Invitational uniek evenement in Eindhoven

Door: Jos van Kuijeren   |   Bron: Jan Minkels, Zegenwerp   |   03/07/2014
Zegenwerp organiseert met Netherlands Invitational uniek evenement in Eindhoven

Wat in 1999 ontstaan is uit een samenwerkingsverband van 5 verenigingen is uitgegroeid tot een van de grootste zwemwedstrijd van Nederland. Eerst een stukje geschiedenis. Vijf verenigingen uit Nijmegen, Oss, Veghel, Uden en Michielsgestel hadden in hun midden enkele talentvolle zwemmertjes maar niet voldoende badwater. Ze gingen een samenwerkingsverband aan onder de naam NOVUM om hun talentjes wat meer te bieden. Ze gingen ze samen trainen, samen naar enkele buitenlandse wedstrijden en de trainers en besturen vonden de tijd rijp om ook gezamenlijk het zwemseizoen af te sluiten met een leuke wedstrijd  voor de gehele vereniging.

 

Dit moest wel een speciale wedstrijd worden en daarom werd gekozen voor het 50 meterbad van de Tongelreep. In 2001 kwam het verzoek of aan deze wedstrijd ook Amerikaanse zwemmers deel konden nemen en zo is deze wedstrijd internationaal geworden.

Toen werd de wedstrijd ook opengesteld voor andere verenigingen dan alleen uit de regio NOVUM. Na de nieuwbouw van de Tongelreep heeft het Pieter van den Hoogenband zwemstadion nog steeds een grote aantrekkingskracht op de zwemmers in West Europa.  Na het uiteen vallen van de Regio zijn De Waalstroom en Zegenwerp samen verder gegaan om de Netherlands Invitational verder uit te bouwen. "Zo zijn we uitgegroeid tot de grootse wedstrijd van Nederland”, zegt organisator Jan Minkels. "Niet omdat we de topzwemmers op bezoek hebben, maar uniek door zijn opzet en omvang.  Er wordt gezwommen in twee baden gelijktijdig, in het 10-baans 50 meterbad zwemmen de jeugd en senioren (vanaf 2001), in het 8-baans 25 meterbad komen de minioren en junioren (geboren 2007-2002) in actie.”

 

Bij dit evenement wedstrijd zwemmen wedstrijd zwemmers, masters, recreanten en zwemmers met een beperking met en naast elkaar, elk op hun eigen niveau. Daarom is dit zo’n unieke wedstrijd geworden. Dit jaar zijn er inschrijvingen van  150 Belgen, 7 uit Curaçao, 120 Duitsers, 80 Engelse en bijna 500 deelnemers uit heel Nederland. De wedstrijd zal zowel op zaterdag 5 juli als zondag 6 juli beginnen om 13.00 uur en zal eindigen om17.30 uur.  Daarna gaan er van de 850 deelnemers op zaterdag 5 juli, 240 overnachten in een tentenkamp en gaan er ruim 300 samen barbecuen. Op beide dagen zullen er 65 officials in touw zijn om de wedstrijd in goede banen te leiden. 50 vrijwilliger zijn op het zwembad actief om iedereen te voorzien van hun natje en droogje, toezicht te houden op veiligheid en om de boel schoon te houden. Ook zijn er nog 30 Zegenwerpers actief met het opzetten van tenten, het maken van lunchpakketten, het voorbereiden van de barbecue en ontbijt voor zondagochtend.


Zie ook: http://www.mijnalbum.nl/Album=XY888Y6L#EBXQVZZA

 Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

U dient ingelogd te zijn om een reactie te kunnen plaatsen.Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.