Nieuws

12 januari 2023

KNZB zwemmers en coaches op stage in Duitsland

Na een dualmeet tussen Nederlandse en Duitse jeugdzwemmers bij de Rotterdam Qualification Meet in december heeft de intensievere samenwerking op het gebied van talentontwikkeling tussen de Duitse en Nederlandse zwembond geleid tot een nieuw project. Op uitnodiging van de Duitse zwembond neemt een tiental Nederlandse jeugdzwemmers in het universitair sportcentrum Saarbrücken deel aan een wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot slapen in combinatie met trainingsarbeid.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Saarbrücken. Het onderzoek betreft een tweetal trainingsstages waarbij er door de zwemmers op verschillende tijdstippen van de dag wordt getraind om de invloed van het moment van training op de sportprestaties in kaart te brengen.

De Nederlandse en Duitse zwemmers ondergaan in verschillende groepen gemixt zowel Nederlandse als Duitse trainingsprogramma’s. Ontzettend leerzaam, inspirerend en zeker ook vermoeiend voor zowel zwemmers als coaches. Maar de eerste voorzichtige conclusie is al dat deze vorm van samenwerking zeker voor herhaling vatbaar is!

Namens Nederland nemen deel:

Cas Verstegen (PSV)

Daan Sonneveld (WVZ)

Emile Fouzaï (Blue Marlins)

River Streefland (Blue Marlins)

Pippa van ’t Land (ZPC Amersfoort)

Sara Korthuis (DZ&PC)

Evy Rozeboom (DAW)

Hylcke de Beer (PSV)

Kimberly Ruiter (De Columbiaan)

Megan Jonkman (Blue Marlins)

De begeleiding aan Nederlandse kant was/is in handen van Jeroen Rademaker (5 t/m 9 januari) en Mitch Notten en Henri Koek (9 t/m 13 januari). De volgende stage zal met dezelfde groep sporters plaatsvinden in oktober.

De begeleiding vanuit Duitsland wordt waargenomen door de bondscoach voor junioren/jeugd Hannes Vitense. De technische ondersteuning wordt verzorgd door de trainers Uta Brandl en Tim-Thorben Suck. Fysiotherapeutische zorg is in handen van Lisa Müller en Sebastian Adt.

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport