Nieuws

20 november 2022

Blue Marlins domineert Hoofdklasse ook in de tweede ronde

Megan Jonkman (Blue Marlins), voorbeeld van eigen opleiding. Fotocredit: Archief Kees-Jan van Overbeeke.

De tweede ronde in de Hoofdklasse is zonder schokkende feiten verlopen. Opnieuw was de beste score voor het leidende Blue Marlins van hoofdcoach Lars Wouters. Wel opvallend was de tweede positie van ZPC Amersfoort, dat voormalige kampioenen PSV (derde) en De Dolfijn (vierde) vóór bleef. Reacties van de hoofdtrainers van de vier beste team tot nu toe.

Lars Wouters (Blue Marlins) trots op resultaten eigen opleiding

“Zoals ook vorige week bij de NEK duidelijk werd, heeft Blue Marlins op dit moment een compleet team. In elke leeftijdsgroep zijn wel twee of drie heel goede zwemmers. Megan Jonkman en Thygo van de Peppel deden goede zaken met flinke PR's. Persoonlijk ben ik gewoon heel trots op het hoge gehalte zelf opgeleide zwemmers. Deze route zullen we doorzetten. We zien dat we bij de senioren nog net te kort komen maar dit zal niet lang meer duren.”

Tom Rikhof (ZPC Amersfoort): 'Oudjes' inspireren met hun ervaring

"Het was een ontspannen thuiscompetitie met een zwaar programma voor de dames met de 200 meter vrije slag en 4 x 200 estafette. Beide afstanden gingen goed met Femke Spiering onder de 2 minutengrens en Elise Hardeman met 2:00,04 net niet. Beide dames hadden een laatste 50 meter van onder de ‘30. Spiering, die voor het eerst onder de minuut dook op 100 meter vlinder bij de Martinez Cup,  blijft dat nu ook doen!
Austin Namesnik zwom in een goed opgebouwde race een mooi PR op de 200 meter vrije slag in 1:48 en bleef Merlin Belmon met 1:49 vóór. Bij de meisjes jeugd verdienden Pippa van t Land en Nynke Boerefijn punten op de 400 meter vrije slag en bij de jongens was Koen Marsman twee keer de beste met 4:02 (400 meter vrije slag) en 1:05 (100 meter schoolslag).
'Oudjes' als Fabian Beimin en Jordan Kraaijenhof zorgden niet voor de punten maar wel voor inspiratie en ervaring. Zo liet Kasper Leeuw met 27,2 op de 50 meter schoolslag zien dat hij zich niet zo maar voorbij wil laten zwemmen door de 'jonkies'.
Met PSV is weer stuivertje gewisseld met een nipt verschil. Dat maakt de competitie interessant en spannend! De gretigheid om landskampioen te worden is er en er is zeker veel kwaliteit bij de Amersfoortse zwemmers!"

Wouter Arnoldus (verantwoordelijk trainer jeugd-senioren PSV): "Gegroeid in de breedte"

"Na een zeer succesvolle NK estafette vorig weekend met drie titels (dames senioren, senioren all-in en jongens junioren 1 en 2), hadden we bij de tweede competitieronde helaas te maken met afwezigheid van een aantal bepalende zwemmers/-sters. Desondanks laten we zien in de breedte van de ploeg enorm te zijn gegroeid en deze afwezigheid goed op te kunnen vangen. We zien flinke progressie bij de jongste zwemmers/-sters, komen sterk voor de dag op de estafettes en de inzet van Marrit Steenbergen gaf een flinke boost aan de ploeg. Er wordt hard getraind door alle groepen om op de langere afstanden de komende rondes goed voor de dag te komen en we blijven gretig om uiteindelijk weer naar de eerste positie in de competitie te komen. Natuurlijk kijken we ook met een schuin oog naar ons tweede team dat na de eerste ronde vijfde stond in de eerste divisie en toch wel heel graag in de Top Drie wil komen.”

Job van Duijnhoven De Dolfijn: "Complimenten jeugd 1 en 2 op de 400 meter"

"We kwamen met een sterke opstelling. Helaas hadden we bij de senioren om uiteenlopende redenen wat zwemmers die meetellen voor de punten thuis gelaten. Ondanks dat kwamen we goed voor de dag. Complimenten voor de jeugd 1en 2 met 400 meter zwemmers die mooie tijden neerzetten. In deze vorm van competitie telt deze afstand natuurlijk veel zwaarder mee dan andere afstanden en bepalen zij vooral de uitkomst van de competitieronde.”

 

 

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport