Nieuws

14 oktober 2022

Nederlandse zwemmers actief op jacht naar WK-limieten

Aankondiging van het toernooi in Aken.

De Nederlandse topzwemmers gaan de komende weken op verschillende plaatsen in Europa en in Noord-Amerika op jacht naar o.a. limieten en startbewijzen voor het WK kortebaan in Melbourne, Victoria (13-18 december 2022).

De KNZB is in totaal met twintig sporters vertegenwoordigd in Berlijn, waar van 21 tot en 23 oktober de FINA World Cup op het programma staat. Kim Busch, Tessa Giele, Silke Holkenborg, Lotte Hosper, Imani de Jong, Janna van Kooten, Sam van Nunen, Valerie van Roon, Tes Schouten, Marrit Steenbergen, Maaike de Waard, Thom de Boer, Thomas Jansen, Ivo Kroes, Luc Kroon, Sean Niewold, Lucas Peters, Stan Pijnenburg, Jesse Puts en Kenzo Simons gaan in Berlijn een of meerdere keren van start. Op Kroes en Peters na waren alle bovengenoemde zwemmers in augustus nog actief bij het EK langebaan in Rome. De begeleiding in Berlijn bestaat uit: Mark Faber (hoofdcoach), Patrick Pearson (coach) en de fysiotherapeuten Jan Herber en Patrick Martens. Een groep HPC-zwemmers is teruggekeerd van drieënhalve week hoogtestage in Flagstaff, Arizona (USA).

Luc Kroon reist vanuit Berlijn door naar Toronto (Canada) en Indianapolis (Verenigde Staten), waar het FINA World Cup-circuit wordt vervolgd van respectievelijk van 28 tot en met 30 oktober en 3 tot en met 5 november. Caspar Corbeau doet alleen in Toronto mee.

Martinez Cup

Verder nemen de HPC-zwemmers van Amsterdam en Eindhoven van 28 tot en met 30 oktober deel aan de Martinez Cup (korte baan) in het Sloterparkbad te Amsterdam. Het HPC Amsterdam is tevens van 14 tot en met 16 oktober actief op een internationale wedstrijd (ISF) in het Duitse Aken. “De Martinez Cup is voor de Nederlandse zwemmers de laatste kans om zich te kwalificeren voor het WK in Melbourne. Maar uiteraard kan dat ook bij de World Cups en de wedstrijd in Aken”, legt bondscoach Mark Faber het belang van de komende wedstrijden uit. In Aken komen naast enkele HPC-zwemmers ook topverenigingen met hun sterkste selectie in actie: de Top vijf van de eerste competitieronde Blue Marlins, De Dolfijn, ZPC Amersfoort, PSV  en DZ&PC.

Geen wedstrijden voor Kamminga (niet wedstrijdfit) en Toussaint (gebroken vinger)

“Voor Arno Kamminga en Kira Toussaint komen de wedstrijden in Aken en Berlijn nog te vroeg. We streven ernaar om Arno rustig en met de juiste stappen weer wedstrijdfit te krijgen. Dit zal nog wat tijd kosten. Zodra Arno zich kan meten met de besten, zal hij weer aan wedstrijden mee gaan doen. Kira is herstellende van een gebroken vinger en doet daarom niet mee aan de World Cup van Berlijn. We hebben goede hoop dat ze in Toronto en Indianapolis weer van de partij kan zijn.”

De startlijsten en resultaten van het 52-ste ISF dit weekend in Aken vind je op: https://asv06.de/wp-content/uploads/2022/10/Meldungsliste.pdf

 

 

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport