Nieuws

27 juni 2022

G.S.Z.V. Golfbreker wint NSZK 2021/2022

Op 26 juni 2022 vond de vierde Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK) van het seizoen 2021/2022 plaats. De vereniging T.S.Z.W.V. Avalon organiseerde de wedstrijd succesvol. Na een bruisend feest de dag daarvoor druppelden rond 1 uur s’ middags de eerste zwemmers het bad binnen. Na het inzwemmen waren de meeste zwemmers weer fris en fruitig en kon de wedstrijd beginnen. Het beloofde spannend te worden met G.S.Z.V. Golfbreker en A.S.Z.V. SPONS als favorieten voor de eerste plek.

Het eerste programmaonderdeel was de 4 x 100 wisselslag estafette van de heren. Het begon direct met een kop aan kop race tussen het eerste team van A.S.Z.V. SPONS en het eerste team van G.S.Z.V. Golfbreker die met minder dan een seconde voorsprong door SPONS gewonnen werd. Daarna bleef het tijdens de hele wedstrijd spannend. Die eerste drie plekken waren meestal over de verenigingen G.S.Z.V. Golfbreker, A.S.Z.V. SPONS en M.S.Z.V. Tiburon verdeeld. Omdat er geen elektronische tijdwaarneming was zag je vaker een groepje zwemcommissarissen ongeduldig op de uitslag wachten zodat zij hun eigen tussenberekeningen konden maken.

Het laatste programmapunt was de 8 x 50 meter vrije slag mix. A.S.Z.V. SPONS zette hier een nieuw NSZK-record neer en brak daarmee een 10 jaar oud record.  Met een nieuwe tijd van 3.22.83 zorgden Justus Ykema, Milan Meurs, Niek Heethaar, Nino Sieling, Roos van Haaff, Tamara Grove, Esther Huising en Silke Huisman voor een prachtige afsluiting van de wedstrijd.

Na de afloop van de wedstrijd moesten de punten snel berekend worden want de eerste verenigingen moesten op tijd de trein richting huis nemen. Hoewel A.S.Z.V. SPONS deze laatste ronde met 1097 punten won was het niet genoeg om kampioen te worden. De nummer twee van de laatste wedstrijd, G.S.Z.V. Golfbreker, zou de uiteindelijk winnaar van de NSZK 2021/2022 worden met 3346.15 punten. Op de tweede plek eindigde A.S.Z.V. SPONS met 3370.43 punten en op de derde plek M.S.Z.V Tiburon met 3579.71 punten. De organisatoren feliciteren alle verenigingen met hun goede prestaties en vooral het team van G.S.Z.V. Golfbreker met de winst.

Wedstrijden zoals deze NSZK kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van officials, scheidsrechters en vrijwilligers. De organisatie bedankt hen voor hun inzet en vooral T.S.Z.W.V. Avalon en de NSZK commissie voor de organisatie! Iedereen kijkt uit naar volgend jaar. De volgende NSZK zal op 8 oktober in Nijmegen plaatsvinden.

 

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport