Nieuws

25 maart 2022

KNZB vindt interne oplossing voor opvolging André Cats

Zijn opvolger heet Sjors Lommerts
Sjors Lommerts. Foto KNZB

De KNZB heeft een interne oplossing gevonden voor de opvolging van technisch directeur André Cats die in dienst treedt van NOC*NSF als directeur topsport. Sjors Lommerts – al enkele jaren werkzaam bij de KNZB als projectleider en daarvoor in diverse managementfuncties bij Sportbedrijf Deventer – gaat per 1 mei aan de slag als Manager Topzwemmen. Lommerts (36) wordt in die nieuwe functie organisatorisch verantwoordelijk voor de topsportprogramma’s wedstrijdzwemmen en de paralympische zwemploeg.

In het najaar van 2021 had de KNZB Arno Havenga al aangesteld als Manager Topwaterpolo. Nancy Roza en Annerieke Wolf hebben al enige tijd de topsport voor respectievelijk schoonspringen en synchroonzwemmen onder hun hoede. Zij verrichten allebei overigens ook nog andere, sporttak overstijgende werkzaamheden voor de afdeling topsport.

Met dit viertal topsportmanagers aan boord, vervalt bij de KNZB de functie van technisch directeur. Aschwin Lankwarden, algemeen directeur van de KNZB: “We hebben voor deze constructie gekozen omdat we al langer in de gaten hadden dat met name alle organisatorische werkzaamheden van de technisch directeur, eigenlijk niet door één persoon zijn in te vullen. Met de aanstelling van Arno Havenga voor het waterpolo liepen we al vooruit op het idee om verschillende taken van het technisch directeurschap over meerdere mensen te verdelen.”

Lankwarden vervolgt: “Nadat André zijn vertrek bekend had gemaakt, hebben we een rondgang langs de verschillende topsportdisciplines en de medewerkers van de afdeling topsport op het bureau gemaakt. Daar kwam uit dat er met name voor het wedstrijdzwemmen behoefte was aan opvolging op organisatorisch gebied. Zo is de nieuwe functie ‘Manager Topzwemmen’ ontstaan. Bondscoach Mark Faber blijft sportinhoudelijk verantwoordelijk voor het topsportprogramma wedstrijdzwemmen. Dat geldt ook voor de bondscoaches van de andere topsportprogramma’s.”

Deel dit artikel
Swimmere Zwemsport